Členka Pussy Riot zostáva vo väzení

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 17:31 • 2 min
Členka Pussy Riot zostáva vo väzení

MOSKVA - Krajský súd na ruskom Urale odmietol v stredu podmienečne prepustiť väznenú členku pankovej skupiny Pussy Riot Mariu Aljochinovú. Súd v Perme tak potvrdil májový verdikt súdu nižšej inštancie.

slovakia

left justify in out

Aljochinová, matka maloletého syna, je jednou z troch členiek skupiny, ktorí si odpykávajú tresty za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou. Hudobníčka sa nemohla zúčastniť ani na jednom z pojednávaní o predčasnom prepustení. Očakávalo sa, že v stredu sa do súdnej siene bude môcť dostaviť, keďže ju nedávno presunuli zo vzdialenejšej väznice priamo do Permu, no napriek očakávaniam sa na pojednávaní zúčastnila iba prostredníctvom videoprenosu.

Členky Pussy Riot v auguste minulého roka odsúdili na dva roky väzenia, no vo väzbe sú od svojho zadržania v marci 2012. Aljochinovú a 23-ročnú Nadeždu Tolokonnikovovú poslali do pracovného tábora na Urale. Tridsaťročnú Jekaterinu Samucevičovú súd prepustil na podmienku. Predmetom ostro sledovaného procesu bol incident z februára 2012, keď mladé pankáčky vnikli do pravoslávnej katedrály v centre Moskvy a zaspievali tu "modlitbu" proti vtedajšiemu premiérovi a dnešnému prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies