Členka Pussy Riot vyhlásila hladovku, preložili ju do izolácie

NETKY.SK • 24 September 2013, 11:17 • 2 min
Členka Pussy Riot vyhlásila hladovku, preložili ju do izolácie

MOSKVA - Vedenie pracovného tábora, v ktorom si odpykáva dvojročný trest 23-ročná členka ruskej pankovej skupiny Nadežda Tolokonnikovová, v utorok oznámilo, že uväznenú hudobníčku premiestnilo do izolačnej cely potom, ako v pondelok uviedla, že pre "otrocké podmienky" vo väznici začína hladovku.

slovakia

left justify in out

"Nadeždu Tolokonnikovovú sme umiestnili na bezpečné miesto v pracovnom tábore. Nie je to trestná cela," povedal hovorca väzenskej služby pre ruskú agentúru Interfax. Tolokonnikovová, matka malej dcérky, si odpykáva v pracovnom tábore v Mordovskej republike, známej v minulosti sieťou sovietskych gulagov, dvojročný trest za zaspievanie protestnej modlitby v pravoslávnom chráme v Moskve.

Tolokonnikovová poslala v pondelok médiám list, v ktorom opísala otrocké pracovné podmienky v tábore. Ako uviedla, ženy v tábore musia pracovať 16-17 hodín denne a spať majú dovolené iba štyri hodiny. Ženy podľa nej pracujú od 7.30 do 0.30 nasledujúceho dňa vrátane víkendov a sú vystavene trestom za aj malé previnenia, často sú bité a je im odmietané jedlo, voda, ba aj použitie záchodov. Mnohé väzenkyne sa musia za trest vyzliecť donaha, aby tak zlepšili svoj výkon v šijacej dielni. 

Vo februári 2012 členky pankovej skupiny Pussy Riot vnikli do pravoslávnej katedrály v centre Moskvy a zaspievali "modlitbu" proti vtedajšiemu premiérovi a dnešnému prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi a jeho spojeniu s ruskou pravoslávnou cirkvou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies