Člen ODS nazval vojvodkyňu zo Sussexu Cigánkou!

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 17:18 • 2 min
Člen ODS nazval vojvodkyňu zo Sussexu Cigánkou!

PRAHA - Člen českej strany ODS a zároveň riaditeľ Zoo Chleby René Franěk sa ospravedlnil za svoj výrok, v ktorom označil vojvodkyňu zo Sussexu Meghan Markle za Cigánku.

slovakia

left justify in out

Podľa neho šlo o nevydarený pokus o vtip. Svoj výrok označil za nemiestny. Ospravedlnenie zverejnil na profile stredočeskej ODS, pretože jeho profil na Facebooku je zablokovaný.

"Keď si následník berie cigánku, čo by tam (prezident Miloš Zeman) robil, že?" reagoval Franěk na status iného používateľa.

 

Nebol to pritom jediný rasistický výrok, ktorý na sociálnych sieťach šíril.

 

Predseda ODS Petr Fiala s tým mal však problém a vyzval Fraňka, aby sa ospravedlnil. Pokiaľ by tak nespravil, nebol by už ďalej členom ODS.

"Ospravedlňujem sa za nemiestny výrok, ktorý som zverejnil na Facebooku a ktorý vyznieva ako nevhodná narážka na farbu pleti. Bol to nevydarený pokus o vtip," uviedol v reakcii Franěk.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona