Člen mestskej rady odstúpil listom v klingončine zo seriálu Star Trek

NETKY.SK • 3 Január 2014, 17:26 • 2 min
Člen mestskej rady odstúpil listom v klingončine zo seriálu Star Trek

INDIAN TRAIL - David Waddell, člen mestskej rady v meste Indian Trail v americkom štáte Severná Karolína, vo štvrtok odstúpil zo svojho postu listom, ktorý napísal v klingončine.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Klingončina je fiktívny jazyk, ktorý používa mimozemská rasa Klingonov v seriáloch a filmoch z univerza Star Trek. Vymysleli ho dvaja herci zo seriálu a niekoľko lingvistov v roku 1984. Rozprávajú ňou predovšetkým fanúšikovia tohto vedecko-fantastického univerza. Okrem latinky sa zapisuje aj fiktívnym klingonským písmom. V tomto vyšli aj niektoré slávne literárne diela, napríklad Hamlet. Waddell povedal, že si túto formu rezignácie zvolil ako žart pre zasvätencov. Starosta Michael Alvarez to ale označil za neprofesionálne. Poslanec odstupuje ku koncu mesiaca, hoci jeho mandát vyprší až v decembri budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies