Člen kádra z MS 2010 Martin Petráš ukončil kariéru

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 09:56 • 2 min
Člen kádra z MS 2010 Martin Petráš ukončil kariéru

BRATISLAVA - Po Zdenovi Štrbovi ukončil kariéru druhý hráč z kádra slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta 2010 vo futbale v JAR Martin Petráš.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný obranca začínal so súťažným futbalom v Prievidzi, prvý ligový zápas odohral na jeseň 1998 proti Ružomberku. Od roku 2000 legionárčil v Jablonci, Sparte Praha, Hearts, FBK Kaunas, Lecce, Trevise, Triestine, Cesene, Grossete, Delta Porto Tolle a derniéru zažil v ročníku 2014/2015 v sanmarínskom tíme La Fiorita. Za Slovensko odohral 38 zápasov a dal aj jeden gól. Okrem MS 2010 si zahral v drese dvadsaťjednotky aj na ME 2000 v domácom prostredí a olympijských hrách 2000 v Sydney.

 

"Dosiahol som všetko, po čom som túžil. Ak by som mal použiť jedno slovo, poviem spokojnosť. Alebo možno ešte výstižnejšie by bolo hrdosť. Z malej Prievidze som sa dostal do sveta a myslím si, že som sa nestratil. Som jediný slovenský futbalista, ktorý hral na ME 2000 do 21 rokov, OH 2000 v Sydney aj MS 2010 v Juhoafrickej republike,“ povedal v rozhovore pre denník Šport Martin Petráš, ktorý si zahral aj Ligu majstrov a dal v nej aj jeden gól. "Iného takého veru už nenájdete. Nejde mi teraz o to, aby som sa chvastal, to som nikdy nerobil, len chcem naozaj zdôrazniť, že vo svojej kariére mám byť na čo hrdý. Čas však letí a moje priority sa postupne zmenili. Chcem sa teraz venovať manažérskej činnosti a zistil som, že dve veci už jednoducho naraz robiť nedokážem. Aspoň nie na sto percent. Pokojne by som ešte mohol hrať, ale rozhodol som sa, že je najvyšší čas skončiť s aktívnou činnosťou a vrhnúť sa do iného sveta. Hoci stále spojeného s futbalom," doplnil pre Šport Petráš, ktorý si zamiloval Taliansko a v budúcnosti sa chce venovať manažérskej práci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona