Člen federácie KĽDR: Taktika Španielov stratila vitalitu

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 13:41 • 2 min
Člen federácie KĽDR: Taktika Španielov stratila vitalitu

SOUL - Člen Futbalovej federácie KĽDR Yu Myong Uk tvrdí, že doterajšia víťazná taktika Španielov stratila na MS v Brazílii vitalitu.

slovakia

left justify in out

 Aj preto sa cesta úradujúcich majstrov sveta na turnaji končí už po súbojoch v základných skupinách. 
     

V dvoch zápasoch dokázali zverenci trénera Vicente del Bosqueho streliť len jeden gól, keď najskôr podľahli Holandsku 1:5 a následne nestačili v dôležitom súboji ani na Chile (0:2). Hoci majú pred sebou ešte duel s Austráliou, do osemfinále už postúpiť nemôžu. "Neexistuje pravidlo, podľa ktorého sa tím vychýli z dobrého kurzu. Nemôžem si pomôcť, ale je pre mňa prekvapujúce, že najlepšie mužstvo v Európe aj na svete utrpelo také zdrvujúce prehry," cituje agentúra Reuters slová člena Futbalovej federácie KĽDR Yu Myong Uka.
     

Podľa jeho ďalších slov stratil španielsky futbal v posledných rokoch nielen na kráse. "Štýl 'tiki-taka' už nemá takú vitalitu. Vidno, že trvácnosť jednotlivých futbalových štýlov je stále kratšia," dodal Yu Myong Uk.
     

KĽDR sa zúčastnila na MS v Južnej Afrike v roku 2010, keď si jej hráči vybojovali postup na svetový šampionát prvýkrát po 44 rokoch. V základnej skupine však nevyhrali ani jedno stretnutie a s turnajom sa rozlúčili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies