Člen Daft Punk zložil skladbu pre akčný film

NETKY.SK • 6 Február 2015, 16:06 • 2 min
Člen Daft Punk zložil skladbu pre akčný film

FRANCÚZSKO - Francúzsky hudobník Guy-Manuel de Homem-Christo, ktorý je členom známeho dua Daft Punk, zložil skladbu pre akčnú snímku Algérie pour toujours (2014).

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný rodák z Paríža na nahrávke spolupracoval s Éricom Chedevillom, s ktorým tvorí formáciu Le Knight Club. Ako pre magazín Les Inrocks prezradil Chedeville, skladba by sa mala objaviť v záverečnej scéne filmu. V novom počine režiséra Jean-Marca Minéoa si zahral aj bývalý americký boxer Mike Tyson.

 

 

Guillaume Emmanuel de Homem-Christo tvorí od roku 1993 s Thomasom Bangalterom formáciu Daft Punk. Známymi sa stali už debutovou nahrávkou Homework (1997), ktorá okrem iných obsahovala aj single Da Funk a Around The World. O štyri roky neskôr vydali album Discovery (2001) s hitmi One More Time alebo Harder, Better, Faster, Stronger. Táto nahrávka dostala vizuálnu podobu v animovanej snímke Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003) japonského režiséra Kazuhisu Takenouchiho. Nasledovali štúdiovka Human After All (2005), soundtrack k sci-fi Tron: Dedičstvo (2010) a album Random Access Memories (2013) obsahujúci hit Get Lucky. Známi sú tiež tým, že kladú dôraz na vizuálnu prezentáciu svojej tvorby a špecifické sú ich živé vystúpenia. De Homem-Christo produkoval aj albumy speváka Sébastiena Telliera či hudobníka Vincenta Belorgeya známeho pod umeleckým menom Kavinsky. S Éricom Chedevillom okrem spomínanej formácie Le Knight Club založil aj nahrávaciu spoločnosť Crydamoure. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona