Člen bezpečnostnej služby zabil v nemocnici troch lekárov

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 13:12 • 2 min
Člen bezpečnostnej služby zabil v nemocnici troch lekárov

KÁBUL - Člen afganskej bezpečnostnej služby zastrelil vo štvrtok ráno v nemocnici v Kábule troch zahraničných lekárov a dvoch ďalších zranil.

slovakia

left justify in out

Bol to ďalší z útokov na cudzincov od začiatku roka. Národnosti zabitých lekárov zatiaľ nezverejnili. Útočník bol členom afganskej bezpečnostnej služby, ktorá má za úlohu strážiť nemocnice. Motív jeho činu nie je známy. Podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva Kanišu Bektaša Torkistáního piati lekári smerovali do budovy nemocnice, keď na nich začal muž strieľať. Útočník, ktorý je tiež zranený, sa nachádza vo väzbe. Medzinárodná nemocnica v Kábule vznikla v roku 2005 na podnet afganského ministerstva zdravotníctva. Ošetria v nej ročne 37 000 pacientov.

 

Od začiatku roka zaznamenalo afganské hlavné mesto nárast útokov na cudzincov a to v čase príprav odchodu medzinárodných jednotiek na čele s USA z krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies