Člen americkej kapely dostal päťročný zákaz vstupu

NETKY.SK • 7 August 2013, 15:37 • 2 min
Člen americkej kapely dostal päťročný zákaz vstupu

KYJEV - Ukrajinské bezpečnostné orgány v utorok vydali päťročný zákaz vstupu na územie krajiny pre člena americkej kapely, ktorý sa počas júlového koncertu v Kyjeve vymočil na ukrajinskú vlajku.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostná služba argumentuje, že ich rozhodnutie je "v národnom záujme". Vykázaný člen zoskupenia Bloodhound Gang je aktuálne vyšetrovaný aj v Rusku, keďže deň po verejnom zneuctení ukrajinskej vlajky, urobil podobné gesto aj o deň neskôr na koncerte v Odese, no tentokrát s ruskou vlajkou.

Ruské ministerstvo vnútra v pondelok potvrdilo začatie vyšetrovania minulotýždňových udalostí na Ukrajine. Rusi preverujú videozáznam z odeského koncertu, na ktorom jeden z jeho členov vzal ruskú vlajku, dal si ju do spodkov, následne ju vytiahol zozadu a hodil ju do jasajúceho davu. Ruskí vyšetrovatelia to považujú za "zneuctenie štátnej zástavy muzikantmi zo zahraničnej kapely". Vyšetrovacia komisia hovorí "o cynizme, ktorým jasne vyjadrili neúctu k ruskému štátu". Zneuctenie vlajky sa v Rusku trestá ročným pobytom za mrežami.

Konanie svojich krajanov odsúdil aj americký veľvyslanec v Rusku Michael McFaul, pričom kapela sa za tento kúsok verejne ospravedlnila. Stalo sa tak po tom, ako im ministerstvo kultúry zakázalo vystúpenie na ruskom území.

Zneuctenie zástavy Ruska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies