Clément Jodoin z Montrealu priučí Slovákov zámorskému štýlu

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 10:34 • 2 min
Clément Jodoin z Montrealu priučí Slovákov zámorskému štýlu

BRATISLAVA - Asistent trénera Montrealu Canadiens Clément Jodoin (64) sa už čoskoro objaví na Slovensku, aby mladých hráčov ale aj trénerov priučil štýlu hokeja, ktorý prevláda v zámorí. Prípravný kemp bude pre Slovákov slúžiť aj ako "tryout", čiže pôjde o akúsi bránu do veľkého hokeja.

slovakia

left justify in out

"Clément Jodoin pricestuje v druhej polovici júla na Slovensko a na hokejovom kempe, ktorý je určený hráčom dorasteneckého a juniorského veku, ponúkne svoje bohaté skúsenosti a zručnosti. Spolu s ním bude na intenzívnej príprave spolupracovať bývalý hráč NHL a zakladateľ Európskej univerzitnej hokejovej ligy Ľubomír Sekeráš či Jaroslav Obšut, ktorý sa tiež môže pochváliť pôsobením v NHL či KHL. Chýbať nebude kondičný tréner Stanislav Magula, ktorý sa stará aj o také hviezdy, ako sú Marián Hossa, Tomáš Tatar a Branko Radivojevič, a taktiež Jiři Kolouch, ktorý pracuje v hokejových štruktúrach spoločnosti Red Bull," informuje tlačová správa EUHL.


Clément Jodoin je desiaty rok asistentom trénera v jednom z najtradičnejších klubov NHL Montreal Canadiens, rovnako dlho pôsobil ako hlavný tréner vo viacerých tímoch v QMJHL (Rimouski Océanic, Lewiston Maineiacs, Halifax Mooseheads). Trojročnú skúsenosť má tiež z AHL ako hlavný tréner tímu Hamilton Bulldogs a ako asistent trénera na juniorských majstrovstvách sveta získal s tímom Kanady zlaté medaily v rokoch 2006, 2007 a 2008.


Na kempe pod vedením Jodoina sa zúčastní aj Michal Krupa, ktorý je skautom Montrealu Canadiens s licenciou A. "Dovolím si povedať, že kemp sa bude niesť v duchu nového tréningového systému, ktorý nie je na Slovensku bežný. Kvalifikovaní ľudia, ktorí sa budú na ňom podieľať, majú k hokeju rozhodne čo povedať a predovšetkým majú čo hráčov naučiť a ponúknuť im. Mať tu trénera z NHL a súčasne aj skauta môže pre účastníkov znamenať obrovský krok vpred, lebo práve oni im môžu pomôcť naplniť ich hokejový sen,“ netajil nadšenie bývalý hráč Minnesoty Wild Ľubomír Sekeráš. "Mladí hokejisti majú ešte stále možnosť registrovať sa na tento kemp /https://www.collegehockey.eu/ a využiť tak prítomnosť zámorského trénera,“ dodal zakladateľ univerzitného hokeja v Európe L. Sekeráš.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies