Cléber nechce hrať za Nitru II. ligu, v kádri Sloboda

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 17:27 • 2 min
Cléber nechce hrať za Nitru II. ligu, v kádri Sloboda

NITRA - Po zostupe do druhej najvyššej futbalovej súťaže nastali v klube FC Nitra zmeny v kádri i realizačnom tíme.

slovakia

left justify in out

Na lavičke mužstva spod Zobora skončil kouč Ladislav Hudec, novým šéfom realizačného tímu sa stal bývalý tréner slovenskej reprezentácie Michal Hipp. V pozícii asistenta podľa nitra.sme.sk už nebude účinkovať Jozef Pavlík: v klube mu ponúkli post trénera rezervy, ktorý neprijal. V Nitre teda hľadajú aj kouča juniorky.

 

Pokiaľ ide o hráčsky menoslov, Brazílčan Cléber Silva Nascimento sa vrátil z domoviny, má síce platnú zmluvu a trénuje s nitrianskym mužstvom, ale nemá záujem hrať druhú ligu za Nitru. S 8 gólmi najlepší strelec mužstva z minulej corgoňligovej sezóny si hľadá nový klub. Útočník Marek Košút, ktorý prišiel v prvý deň letnej prípravy, pod Zoborom ani nezačal trénovať a vrátil sa späť do Šale. Zo stabilných hráčov v tíme nepokračuje stopér Ján Harbuľák. "Skončila sa mu zmluva a oznámil nám, že chce vyskúšať zahraničie. Vraj odchádza do Vlašimu," povedal tréner Michal Hipp na margo 25-ročného obrancu. 

 

Staronovou tvárou je Roman Sloboda, ktorý pôsobil v českej Mladej Boleslavi, predtým v poľskom Lubine i Zlatých Moravciach. "Roman sa k nám prišiel ukázať, v sobotňajšom prípravnom dueli proti Zvolenu (1:3) hral a strelil náš jediný gól. Múdrejší budeme o niekoľko dní," skonštatoval M. Hipp na adresu 27-ročného ofenzívneho stredopoliara a doplnil: "Som v kontakte ešte s dvoma - tromi hráčmi Nitry, uvidíme, či niečo z toho vyjde. Potrebujeme obrancu, ale aj hrotového útočníka." Pod Zoborom sa mal začiatkom tohto týždňa objaviť bývalý mládežnícky reprezentant Pavol Grman, ktorý prešiel akadémiou FC Nitra a naposledy hral v Grécku. 

 

"V prípade hráčov, ktorí bojujú o miesto v kádri a nemajú platnú zmluvu, vedenie nitrianskeho klubu čaká na verdikt trénera. Ako prvým ponúkli profesionálne kontrakty Pauknerovi, Kotorovi a tiež brankárovi Patrikovi Hippovi, ktorý sa vrátil zo skúšky v Znojme," uvádza portál nitra.sme.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies