Claudio Gentile na lavičku FC Sion

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 10:21 • 2 min
Claudio Gentile na lavičku FC Sion

SION - Talian Claudio Gentile sa stane novým trénerom švajčiarskeho prvoligového tímu FC Sion. Člen "azúrovej squadry", ktorá získala na majstrovstvách sveta v Španielsku 1982 víťaznú trofej, akceptoval ponuku a podpísal zmluvu na dva roky. Informuje o tom oficiálny klubový web s tým, že Gentile sa ujme kormidla švajčiarskeho mužstva na budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný rodák z líbyjského Tripolisu Gentile (nar. 27. septembra 1953) mal povesť jedného z najtvrdších futbalových obrancov v jeho hráčskom období, o čom by vedel rozprávať napríklad na spomenutých MS 1982 vtedy 21-ročný Argentínčan Diego Armando Maradona. 

 

Bývalý hráč Varese, Juventusu Turín, Fiorentiny a Piacenzy zažil najlepšie roky aktívnej kariéry v tíme "starej dámy". V drese "Juve" získal Gentile v období rokov 1974 - 1984 až poltucet majstrovských titulov. Už ako tréner priviedol taliansku reprezentáciu do 21 rokov k prvenstvu na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy 2004. 

V Sione si v ostatnom čase tréneri "podávajú kľučky", medzi odvolanými figuroval aj Gentileho krajan a svetový šampión z roku 2006 Gennaro Gattuso.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona