Clarke: Sexuálny škandál uvrhol Anglickú futbalovú asociáciu do hlbokej krízy

NETKY.SK • 29 November 2016, 17:34 • 2 min
Clarke: Sexuálny škandál uvrhol Anglickú futbalovú asociáciu do hlbokej krízy

LONDÝN - Šéf Anglickej futbalovej asociácie (FA) Greg Clarke sa domnieva, že najnovší sexuálny škandál uvrhol inštitúciu do hlbokej krízy.

slovakia

left justify in out

"Je to určite najväčšia kríza, na akú si spomínam. Myslím, že sa nám nedarí vyrovnávať sa s morálnymi následkami. Musíme padnúť až na úplné dno," cituje slová funkcionára internetový portál independent.co.uk. "Som za to, aby sa problém napravil a povedalo sa všetko, čo sa stalo. V minulosti chránili všetky organizácie sami seba mlčaním. To je dnes neprijateľné," dodal Clarke.

 

FA začala vyšetrovať pedofilných trénerov, ktorí mali údajne v minulosti zneužívať mladých futbalistov. Kauza sa prevalila po tom, ako svoje negatívne zážitky zverejnili viacerí bývalí hráči. Medzi nimi bol aj ex-reprezentant Albiónu Paul Stewart, ktorý v súvislosti so zneužívaním poskytol interview televízii BBC. Celkovo sa priznala so svojimi negatívnymi skúsenosťami dvadsiatka futbalistov.

 

Stewarta mal v detskom veku sexuálne obťažovať a zneužívať jeho tréner počas obdobia štyroch rokov. K osemnásobnému anglickému reprezentantovi sa pridali aj ďalší - bývalí hráči FC Crewe Andy Woodward a Steve Walters, ako aj David White, ktorý v v rokoch 1985–1993 obliekal dres Manchestru City.

 

Asociácia uviedla, že prioritou je momentálne podpora obetí a poskytnutie plnohodnotnej spolupráce pri policajnom vyšetrovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies