Clarify očakáva, že primátor Bratislavy podá trestné oznámenia za zmiznuté hárky

NETKY.SK • 21 August 2016, 14:25 • 2 min
Clarify očakáva, že primátor Bratislavy podá trestné oznámenia za zmiznuté hárky

BRATISLAVA - Občianske združenie Aliancia za čistú hru - Clarify očakáva, že bratislavský primátor Ivo Nesrovnal podá trestné oznámenie pre 3 039 zmiznutých petičných hárkov z odovzdanej petície proti hazardu.

slovakia

left justify in out

„V každom prípade očakávame, že bratislavský primátor podá trestné oznámenie a polícia čím skôr zistí, kto za touto nezmyselnou krádežou stojí," povedal zástupca riaditeľa združenia Tomáš Szmrecsányi. Zároveň vyzval predstaviteľov mesta, aby reálne riešili problémy súvisiace s hazardom, a to prostredníctvom regulácie. „Teší nás, že v návrhu novely zákona o hazardných hrách sa hovorí o tom, že mestá a obce budú môcť zakázať hazard len v prípade, ak preukážu, že narušenie verejného poriadku priamo súvisí s hazardom. Aj preto vyzývame predstaviteľov Bratislavy, aby v súvislosti s petíciou za zákaz hazardu konali rozumne, lebo zákazom hazard nevyženú z mesta, iba presunú na internet, kde štát zatiaľ nemá nič pod kontrolou a podporia nelegálny hazard," zdôraznil Szmrecsányi. Dodal, že úrady by sa mali zamerať na zrušenie hazardu v krčmách, puboch, kaviarniach a reštauráciách, na zníženie počtu herní a na presunutie herní na okrajové miesta Bratislavy.

 

Z odovzdanej petície proti hazardu v Bratislave zmizlo 3 039 hárkov, pričom na jednom hárku je 16 - 17 podpisov. Petičnému výboru sa podarilo vyzbierať 136 139 podpisov Bratislavčanov na 8 018 hárkoch. Na to, aby bola petícia úspešná, samosprávy potrebovali vyzbierať aspoň 106-tisíc podpisov od oprávnených voličov. Hárky výbor odovzdal 29. júna na poslednom mestskom zastupiteľstve pred prázdninami. Vôľa Bratislavčanov je však podľa primátora Nesrovnala nespochybniteľná, pretože existujú kópie hárkov. Ako vysvetlil, existujú relevantné právne interpretácie, ktoré hovoria o tom, že môžu byť použité aj tieto kópie. Primátor však opakovane nechcel povedať, kde sa petičné hárky nachádzali a ako je možné, že zmizli. Poslanci Národnej rady SR za hnutie OĽaNO-NOVA už podali pre zmiznuté petičné hárky trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies