Články o Bonanne mali podľa Tichého podporiť útoky na justíciu

NETKY.SK • 22 Január 2014, 11:03 • 2 min
Články o Bonanne mali podľa Tichého podporiť útoky na justíciu

BRATISLAVA – Články o stretnutí sudcov a právnikov v bare Bonanno z roku 2010 mali podporovať útoky na justíciu, tvrdí niekdajší námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý.

slovakia

left justify in out

Na Okresnom súde Bratislava II dnes vypovedal ako svedok v prípade žaloby sudcu Najvyššieho súdu SR Juraja Semana. Ten žiada od slovenskej divízie spoločnosti Ringier Axel Springer za články stotisíc eur.

Denník Nový Čas zverejnil články a fotografie z Bonanna po viac ako pol roku od akcie v Rajeckých Tepliciach. Podľa Tichého sa v tom čase viedli „tvrdé útoky proti prokuratúre a justícii“. Materiál v denníku podľa jeho slov vykreslil celú justičnú obec ako osoby, ktoré sa nevedia správať a nemajú úroveň. „Podľa môjho názoru mali tieto článku slúžiť na podporu týchto útokov, v tomto období sa veľmi kriticky na adresu celej justičnej obce vyjadrovala aj vtedajšia ministerka spravodlivosti Žitňanská ako aj minister vnútra Lipšic,“ hovoril Tichý. Spomenul, že po zverejnení v novinách mali Žitňanská a Lipšic spoločnú tlačovú besedu, kde kritizovali pomery v justícii. Podľa Tichého nešlo o náhodu. „Malo to určitý cieľ - čím viac znemožniť justíciu,“ povedal. 

O stretnutí občianskeho združenia Justičný Oskar informoval Nový Čas v júni 2011. Právnik na penzii Tibor Péchy vítal v októbri 2010 prichádzajúcich hostí s modrými slúchadlami na ušiach a nefunkčným samopalom v ruke na ulici pred barom Bonanno v Rajeckých Tepliciach. Denník vtedy pripomenul, že pár mesiacov predtým Ľubomír Harman s modrými chráničmi na ušiach a samopalom v ruke zastrelil v Devínskej Novej Vsi sedem ľudí. Tichý sa dnes vyjadril aj k situácii pred barom. Keď vystupoval z auta, všimol si podľa vlastných slov, že oproti ide Péchy a v rukách má niečo ako zbraň. „Povedal som mu, čo sú to za hlúposti, lebo neznášam, keď sa na niekoho mieri zbraňou,“ tvrdil. Péchy svoje správanie potom vysvetľoval vraj tým, že sa dozvedel o pláne presťahovať sídlo združenia Justičný Oskar do Bratislavy, preto vyšiel s hnevom odňať prichádzajúcim stanovy. 

Aktuálne je v súdnej kauze osem žalôb. Okrem sudcu Semana sa súdi aj Ladislav Tichý, ďalej sudcovia Najvyššieho súdu SR Štefan Michálik, Daniel Hudák a Milan Lipovský, právnik na dôchodku Tibor Péchy a peniaze pýta aj podnikateľ Štefan Comorek, ktorého manželka vlastní bar Bonanno. Minulý rok pribudla žaloba občianskeho združenia Justičný Oskar, ktoré žiada od vydavateľstva milión eur ako náhradu škody. Jednotliví navrhovatelia tak žiadajú dokopy približne 1,7 milióna eur. Žaloba sudcu z Čadce Jozefa Korduliaka bola zastavená pre nezaplatený poplatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona