CL: Zranený Babic by rád stihol duely s Trnavou a Slovanom

NETKY.SK • 14 November 2013, 16:09 • 2 min
CL: Zranený Babic by rád stihol duely s Trnavou a Slovanom

BRATISLAVA - Futbalista corgoňligového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Martin Babic má smolu na zranenia.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný stredopoliar (nar. 27. 7. 1982) pre problémy s pravým kolenom ešte počas pôsobenia v FK Senica premaródoval jarnú časť uplynulého ročníka. V lete pred sezónou 2013/2014 sa dal dokopy a na jeseň patril ako tvorca hry k oporám ViOn-u. Prišiel však 5. novembra odvetný duel štvrťfinále Slovnaft Cupu práve proti Senici a po súboji s protihráčom Jurajom Križkom musel opustiť trávnik. Tentoraz si to odnieslo Babicovo ľavé koleno. Samotný hráč, ktorý následne vynechal víkendový domáci zápas 17. kola s Nitrou (3:0) verí, že nebude dlho mimo súťažného kolotoča.

"Nemalo by ísť o nič vážne, ale všetko ešte musí potvrdiť magnetická rezonancia. Koleno ma stále bolí, preto momentálne netrénujem. Verím však, že už koncom tohto týždňa sa zapojím do tréningového procesu a na posledné dva jesenné zápasy budem v poriadku. V tomto prípade mi reprezentačná prestávka padla naozaj vhod," citoval portál corgonliga.sk slová Martina Babica, ktorý ďalej s úsmevom skonštatoval: "Nevšimol som si, že proti mne ide Juraj Križko, a to sa mi stalo osudné. Poznáme sa veľmi dobre z pôsobenia v Senici, je ako tank. Z toho vzájomného súboja som nemohol vyjsť víťazne. Po zápase mi napísal a pozval ma k sebe na vínko, chcel sa udobriť."

Rodák z Trnavy by rád stihol zostávajúce dve kolá. "Hráme v Trnave a potom privítame doma Slovan Bratislava. Na takéto stretnutia sa teší každý hráč teší. Chceli by sme v každom z nich minimálne bodovať a pokúsiť sa ešte poskočiť v tabuľke vyššie,“ uviedol M. Babic na margo najbližších cieľov Zlatých Moraviec, ktoré figurujú po odohraných 17 kolách na 5. mieste s 27 bodmi.

Nad predsezónnymi slovami viacerých futbalových "odborníkov", ktorí FC ViOn pasovali za jedného z najväčších ašpirantov na zostup z najvyššej slovenskej súťaže, sa v klube od Žitavy teraz iba usmievajú. Pred poslednou v klasifikácii FC Nitra majú Zlaté Moravce dostatočný 21-bodový náskok. "Reči o zostupe sme registrovali, momentálne sa v kabíne na tom dobre zabávame. Nemali sme síce najlepší štart do sezóny, bolo to však spôsobené aj tým, že mužstvo potrebovalo čas, aby sa zohralo. Prišlo k zmene trénera a nastal aj výrazný posun v hráčskom kádri. Pohodu nenaštrbilo ani administratívne pochybenie, pre ktoré sme vypadli zo Slovnaft Cupu, hoci nás to veľmi mrzelo a škrelo. Je to však za nami a teraz sa už naplno koncentrujeme na Corgoň ligu. Verím, že nám forma vydrží čo najdlhšie," dodal Martin Babic, ktorý v hráčskej kariére pôsobil aj v Nitre, Močenku a Jaslovských Bohuniciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona