CL: Vion prvýkrát vyhral doma, zostrelil Trnavu

NETKY.SK • 24 August 2013, 07:49 • 2 min
CL: Vion prvýkrát vyhral doma, zostrelil Trnavu

FC ViOn Zlaté Moravce - FC Spartak Trnava 2:0 (2:0) Góly: 10. L. Kováč, 15. Pintér, ŽK: 42. Chrappan - 49. Grabež, 63. Mikovič, 90.+ Augustíni, rozhodovali: Sedlák - Benko, Jankovič, 3420 divákov

slovakia

left justify in out

Zostavy: 
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Chrappan, Pintér, A. Candrák - Obročník - Orávik, M. Babic, L. Kováč (87. Pavol Majerník), Pribula (90.+ Peter Farkaš) - L. Mihálik (70. Chren) 
Trnava: Filipko - Janečka, Martin Tóth (46. Augustíni), Adámik, Grabež - K. Kuzma - Štepanovský (46. M. Vyskočil), R. Procházka, Hodek, Ján Chovanec (75. Vlasko) - Mikovič 

Vo výbornej atmosfére sa hral obojstranne otvorený futbal. V prvej streleckej príležitosti sa ocitol hosťujúci Kuzma, z dvanástich metrov nenamieril presne. V 10. min Orávik potiahol loptu do pokutového územia, Pribulovu strelu obrana Spartaka stihla zblokovať, následný Kováčov pokus však už skončil za Filipkovým chrbtom - 1:0. V 14. min Orávik strelou k pravej žrdi z priameho kopu vystrašil brankára hostí. Na následný Pribulov roh si vyskočil Pintér a prudkou hlavičkou poslal domácich do dvojgólového vedenia. Skóre sa mohlo opäť meniť v 21. min, keď Mikovič vo vyloženej pozícii z 10 metrov trestuhodne napálil vedľa ľavej žrde. V závere prvého polčasu agilný Lukáš Kováč posunul loptu Babicovi, ktorého strela z dobrých 20 m len tesne minula Filipkovu bránku. 

Trnava vstúpila do druhého polčasu s dvomi zmenami v zostave. V 54. min Mikovič posunul loptu Jánovi Chovancovi, jeho strela z uhla však minula ľavú žrď Kuciakovej bránky. Po hodine hry skúšal šťastie Procházka strelou z 12 m, Kuciaka ale neprekvapil. V týchto fázach stretnutia domáci pozorne bránili. V 70. min Mikovič nabil Procházkovi, ten z hranice šestnástky netrafil bránku. Hostia sa neustále tlačili pred Kuciaka, ale strelecké príležitosti si utvárali len veľmi ťažko. V 76. min Augustíniho šancu s prehľadom zneškodnil Kuciak. V hektickom závere si na Kuzmov roh v 87. min nabehol Vyskočil, domáci brankár jeho hlavičku reflexívne vyrazil na rohový kop. Keďže sa spartakovci nedokázali presadiť ani v päťminútovom nadstavenom čase, Zlatomoravčania dosiahli prvé domáce víťazstvo v aktuálnej sezóne.

Hlasy: 
Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Pre nás je to krásne víťazstvo, celý týždeň sme žili týmto stretnutím. Boli sme efektívni, a to nám prinieslo tri body. Najmä v ofenzíve nám chýba kvalita, ale verím, že keď sa uzdravia všetci hráči, bude to lepšie." 

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "V prvom rade gratulujem Vion-u k víťazstvu. Nám sa nedarí vonku bodovať. Vstup do zápasu sme mali celkom slušný, ale po dvoch góloch domácich to už bolo len o ich dobre organizovanej obrane. Prehajdákali sme prvý polčas, druhý bol lepší, ale chcelo to kontaktný gól, ktorý neprešiel." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies