CL: Vestenický bol na skúške v Bastii: "Skvelá skúsnosť

NETKY.SK • 20 December 2013, 08:28 • 2 min
CL: Vestenický bol na skúške v Bastii: "Skvelá skúsnosť

BRATISLAVA - Slovenský futbalový útočník Tomáš Vestenický absolvoval skúšku vo francúzskom klube Ligue 1 SC Bastia, informoval portál corgonliga.sk. Reprezentant do 17 rokov, ktorý na MS tejto vekovej kategórie v SAE strelil 5 gólov, možno ešte v zimnej prestávke opustí rady FC Nitra a zamieri do zahraničia.

slovakia

left justify in out

"Mám za sebou naozaj vydarený rok. Dostal som sa do seniorského tímu Nitry, začal som hrať najvyššiu súťaž. Darilo sa mi aj v reprezentácii, odohral som všetky zápasy na majstrovstvách Európy i na svetovom šampionáte, kde sa mi podarilo streliť päť gólov. Tento rok skutočne nemohol byť lepší," cituje corgonliga.sk mladíka, ktorý si testy vo Francúzsku užil: "Zažil som tam desať nezabudnuteľných dní, ktoré mi dali veľa skúseností do ďalšieho futbalového života. Opäť som videl, ako to funguje v zahraničí, a ako veľmi je to iné v porovnaní so Slovenskom. V klube sa mi páčilo. Hoci Bastia nemá zvučné meno, zázemie aj tréningové podmienky sú na vysokej úrovni. Trénoval som s B-mužstvom, no aj v ňom sú kvalitní hráči, pocítil som to aj na tréningoch. Býval som v akadémii, v ktorej sú sústredení zahraniční futbalisti. Veľmi sa mi tam páčilo."

V najbližších dňoch či týždňoch by sa mohlo rozhodnúť, či sa Vestenický bude v zime sťahovať z Nitry za hranice. "Môj agent mi spomínal, že okrem Bastie rokuje ešte s nejakými klubmi, neviem však nič konkrétne. Samozrejme, mojím snom je skúsiť kvalitnú zahraničnú ligu, no ak to nevyjde, chcel by som na jar pravidelne hrávať za áčko Nitry," dodal Vestenický.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies