CL: V Trnave hráčske presuny, Myjave sa chcú revanšovať

NETKY.SK • 18 Október 2013, 09:27 • 2 min
CL: V Trnave hráčske presuny, Myjave sa chcú revanšovať

TRNAVA - Vo futbalovom klube FC Spartak Trnava urobili počas asociačného termínu a dvojtýždňovej corgoňligovej prestávky hráčske presuny medzi "prvým" tímom a mužstvom, účinkujúcim v II. lige.

slovakia

left justify in out

Z corgoňligového kádra preradili do druholigovej rezervy trio Patrik Banovič, Martin Klabník a Slovinec Matic Maruško. "Všetci traja sú tam dočasne. Mali slabšie výkony, preto sme sa ich rozhodli presunúť na určitú dobu do ´béčka´," citovala oficiálna internetová stránka Spartaka slová trénera trnavského A-tímu Juraja Jarábka, ktorý ďalej poznamenal: "Opačným smerom do kabíny ´áčka´ sme zobrali Róberta Richnáka, ktorý je momentálne tretím najlepším strelcom druhej ligy. Dobre sa ukazovali v juniorke aj Boris Bališ a Radoslav Ciprys, vytiahli sme aj ich. Takýto pohyb medzi mužstvami musí fungovať. Tí, ktorí majú slabšiu športovú formu, zostanú na chvíľu v juniorke a tých, ktorí sa javia dobre, zoberieme do A-mužstva." 

Na Trnavčanov nečaká v sobotu 19. októbra od 14.30 h v dueli 14. kola Corgoň ligy ľahký protivník, v domácom prostredí privítajú hráčov Spartaka Myjava. Pôjde o súboj v súčasnosti piateho tímu tabuľky najvyššej slovenskej futbalovej súťaže s druhým v poradí. V prípade víťazstva môže Trnava svojho súpera bodov dostihnúť. "My sme veľký Spartak menom a tradíciou, Myjava má zasa veľký Spartak, lebo sú teraz druhí v tabuľke," uviedol kouč "andelov" Juraj Jarábek a doplnil: "Myjavčania majú kvalitných a zohraných hráčov. Tešíme sa na derby, doma sa nebojíme nikoho. V prvom tenisovom sete, keď sme dostali 2:6 (v dueli 3. kola podľahla Trnava týmto výsledkom na myjavskej pôde, pozn.), sme sa poučili. Trnave sa ešte nepodarilo Myjavu po jej postupe do ligy zdolať, takže aj v tomto smere máme o motiváciu navyše." 

Trénera Juraja Jarábka potešila skutočnosť, že viacerí hráči si doliečili boľačky. Bez úľav trénovali v stredu nedávni maródi - brankár Miroslav Filipko a stredopoliar Ján Vlasko. S individuálnym tréningom začal aj ďalší brankár Dobrivoj Rusov, ktorý má na ruke spevňovaciu bandáž. Na druhej strane zdravotné problémy trápia trnavských obrancov Jozefa Adámika a Filipa Deketa: prvý menovaný sa pripravuje individuálne, druhý robí iba ľahšie cviky. "Adámik má problémy s chrbtom, preto dostal úľavy. V prípade Deketa ukázalo predbežné vyšetrenie, že má poškodený predný krížny väz. Počkáme si ešte na ďalšie lekárske vyjadrenia, či je potrebná operácia. Diagnóza vyzerá zle, Filip by vypadol na trištvrte roka," doplnil pre trnavský klubový web Juraj Jarábek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies