CL: V Senici výmena trénerov, Pagáča nahradil Hapal

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 10:03 • 2 min
CL: V Senici výmena trénerov, Pagáča nahradil Hapal

SENICA - Český kouč strieda na lavičke Eduarda Pagáča

slovakia

left justify in out

Český kouč Pavel Hapal sa stal novým trénerom futbalistov slovenského corgoňligového klubu FK Senica. Na lavičke strieda Eduarda Pagáča, ktorému pomáhal Stanislav Macek. Prvým asistentom Hapala bude Oto Brunegraf a druhým Jozef Dojčan, ktorý dosiaľ pôsobil pri tíme do 19 rokov. 

 

"Obom kormidelníkom ďakujeme za doterajšiu spoluprácu. Noví tréneri majú zmluvu na 1,5 roka s možnosťou využitia ročnej opcie," cituje prezidenta klubu Viktora Blažeka oficiálna internetová stránka Záhorákov. Klub sa už dohodol s novými trénermi na podmienkach. Zmluvu podpíšu v stredu podvečer. Brífing s Pavlom Hapalom bude na štadióne FK Senica už o 13.00 h. 

"Herný prejav skrátka nebol podľa predstáv. Nemá to nič spoločné s tabuľkovým postavením. Naším cieľom je zatraktívniť hru. Do realizačného tímu musia prísť navyše potrebné skúsenosti. Netreba pripomínať, že Pavel Hapal doviedol Žilinu až do skupinovej fázy Ligy majstrov. Trénerov by sme nechceli stratiť. Chceme, aby pracovali s mládežou. V najbližších dňoch sa rozhodne, kde budú pôsobiť," predznamenal Blažek. 

 

"Prišlo to ako blesk z jasného neba, veľmi rýchlo sme sa dohodli. Budeme chcieť predvádzať atraktívnejší futbal. Nie, že by Senica nehrala atraktívne, ale nie vždy sa jej to darilo. Najmä v domácom prostredí si budeme chcieť vypracovávať viacej gólových príležitostí. Klub má ligu dobre rozbehnutú, určite chceme skončiť na pohárovej priečke," povedal Hapal v rozhovore pre tvregion.sk. 

 

Seničania sú v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže na štvrtom mieste s 34-bodovým ziskom, za vedúcim Slovanom Bratislava zaostávajú o 14 bodov. V dvoch zápasoch jarnej časti si pripísali domáce víťazstvo nad Zlatomoravčanmi 2:1 a prehru na pôde Dukly Banská Bystrica (1:3). Záhoráci majú ambície skončiť na poste znamenajúcom účinkovanie v budúcosezónnej pohárovej Európe. 

Štyridsaťštyriročný rodák z Kroměříža (nar. 27. júla 1969) Hapal naposledy viedol poľský klub Zaglebie Lubin, v minulosti postupne trénoval Opavu, Zlín, Baník Ostrava, Nitru, Mladú Boleslav a spomenutú Žilinu. 

 

Bývalý výborný stredopoliar si na lavičku mužstva spod Dubňa sadol v júni 2009 a hneď vo svojej premiérovej sezóne vybojoval so "šošonmi" majstrovský titul. V ročníku 2010/2011 dokázal s MŠK postúpiť do základnej skupiny Ligy majstrov, kde sa Žilinčania stretli s Olympique Marseille, FC Chelsea a Spartakom Moskva. Pavel Hapal je niekdajší československý i český reprezentant. 

Súťažnú premiéru na lavičke FK Senica absolvuje v sobotňajšom domácom stretnutí 22. kola Corgoň ligy proti FC Nitra. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona