CL: V Ružomberku chcú angažovať posily do každej formácie

NETKY.SK • 9 December 2013, 15:20 • 2 min
CL: V Ružomberku chcú angažovať posily do každej formácie

RUŽOMBEROK - Futbalisti Ružomberka prezimujú v tabuľke Corgoň lige na bronzovom stupienku s 31 bodmi, čím zatiaľ splnili cieľ.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že sme zažili veľmi zaujímavú jesennú časť súťaže. Do tohto ročníka sme vstupovali s ambíciou pohybovať sa niekde okolo tretej priečky, resp. do tretieho miesta. Boli sme aj nižšie, ale aj vyššie. Dokonca sme mali aj možnosť dostať sa na čelo poradia. Vzhľadom na to, že máme v tíme veľa nových hráčov a mužstvo sa vlastne budovalo, tak sme v norme. Mohlo to byť samozrejme aj lepšie, ale na druhej strane sme zahrali vynikajúce zápasy, ktoré mali kvalitu," citoval klubový web hodnotiace slová trénera Jozefa Vukušiča.

Streleckými oporami tímu spod Čebraťa boli na jeseň Miloš Lačný, Léandre Gaël Tawamba Kana (obaja po 11 presných zásahov) a Tomáš Ďubek (7), spomenuté trio zaznamenalo dovedna 29 z 38 jesenných gólov MFK. "Potešilo nás každé víťazstvo. Väčšina hráčov urobila výkonnostný progres, zlepšovala sa. Je to vidieť aj v názoroch futbalových odborníkov. Naši hráči, či už Tawamba, Ďubek, Zošák, Lačný, Zreľák, Nikolič alebo Adamovič, sú v rôznych hodnoteniach na popredných miestach. Základná jedenástka bola stabilizovaná, menila sa len minimálne," skonštatoval ďalej 49-ročný ružomberský kormidelník (nar. 31. 8. 1964) a pokračoval: "Trochu väčší tlak som očakával z druhej vlny, u hráčov, ktorí potrebovali naskočiť. Týmto futbalistom možno chýba herná prax i vzhľadom na to, že v MFK nemáme rezervný tím. Na druhej strane sme mali minimum zranení a tým pádom sme boli dosť stabilizovaní."

Počas zimnej prestávky často prichádza v jednotlivých mužstvách k obmenám v kádroch. "Samozrejme, že posilu je potrebné angažovať do každej formácie. Ja ako tréner nie som nikdy spokojný. To slovo nemám rád, pretože vždy je čo zlepšovať. Človek by si mal vždy postaviť nejaký cieľ a k tomu patrí aj to, že budeme musieť mužstvo doplniť niektorými hráčmi," uviedol ďalej Jozef Vukušič a dodal: "Hráči, ktorí sú tu, svojimi výkonmi spôsobili, že je o nich záujem. Uvidíme, či niekto odíde. Je to vždy o komplexnom rozhodnutí potrieb klubu. Ak by niekto odišiel, bude ho potrebné nahradiť. Jesennú časť sme vyhodnotili tak, že niektoré posty treba aj tak posilniť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona