CL: V príprave Dunajskej Stredy aj brankár P. Penksa

NETKY.SK • 9 Január 2014, 16:19 • 2 min
CL: V príprave Dunajskej Stredy aj brankár P. Penksa

DUNAJSKÁ STREDA - Do prípravy corgoňligového futbalového klubu FK DAC 1904 Dunajská Streda sa zapojil aj brankár Pavol Penksa, ktorý naposledy pôsobil v konkurenčnom MFK Ružomberok. Tím zo Žitného ostrova začal s prípravou na jarnú časť sezóny 2013/2014 ako posledný z dvanástich corgoňligistov vo štvrtok popoludní tradične na domácom štadióne.

slovakia

left justify in out

Hlavný tréner Mikuláš Radványi bude mať k dispozícii 21 hráčov, väčšinou ide o neznáme mená, resp. mladých futbalistov. "Už v priebehu jesene nám odišlo deväť hráčov. Na konci jesennej časti som mal k dispozícii len 11 hráčov, z toho 80 percent boli futbalisti, ktorí boli u nás na hosťovaní. Takže tí sa vrátili do svojich klubov, odišli aj Tomáš Belic a Lukáš Beňo, Szarka s Hudákom sa vrátili do Slovana Bratislava. Momentálne je situácia taká, že budeme mať na skusoch viacero mladých a neznámych hráčov. V hľadáčiku máme aj skúsených futbalistov, ktorí sa k nám možno pripoja neskôr. Zo skúsenejších nám zostali v kádri Martin Matúš, Peter Majerník, Goran Antunovič, Andrej Pernecký, Jean Boya či Amban Kwin," povedal na zraze Radványi a doplnil: "Dúfam, že do dvoch týždňov budeme mať kompletný káder uzavretý tak na 85 percent. Som zvedavý najmä na mladých chlapcov."

Dunajskostredčania sa budú pripravovať v domácich podmienkach. Pred začiatkom najvyššej slovenskej súťaže absolvujú deväť prípravných stretnutí. "Som rád, že konečne môžeme pracovať. Vyše mesiaca sme boli doma a už ma to prestávalo baviť. Jasné, že to nebude jednoduché. V tabuľke sme poslední, ale je šanca, aby sme v Dunajskej Strede vybudovali kvalitné mužstvo. Dúfam, že sa nám to podarí. Pre každého je jasné, že si to rozdáme s Nitrou v boji o záchranu. Urobíme všetko preto, aby sme na jar získali viac bodov ako náš najväčší konkurent a zachránili sa," doplnil kormidelník FK DAC.

DAC Dunajská Streda je po jesennej časti Corgoň ligy na poslednom dvanástom mieste v tabuľke s 10-bodovým ziskom, prvý zápas v najvyššej slovenskej súťaži po zimnej prestávke absolvuje 1. marca doma proti MFK Košice.

Káder FK DAC 1904 Dunajská Streda pred začiatkom zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2013/2014:
Andrej Pernecký, Pavol Penksa, Adiaba Bondoa, Ghanizadeh Reza, Martin Matúš, Gergö Varga, Salko Jazvin, Amban Kwin, Michal Hrazdílek, Jean Boya, Goran Antunovič, Peter Majerník, Pulum Saliu Pajazit, Arben Tafe Rashit, Ladislav Bögi, Peter Martinka, Andrej Labuda, Dušan Dzíbela, Ivan Pikalík, Krištof Kázmer, Mikuláš Gábor

Prehľad prípravných zápasov FK DAC 1904 Dunajská Streda pred jarnou časťou futbalovej Corgoň ligy 2013/2014:
25. januára: Lombard Pápa (Maď.-I. liga) - DAC Dunajská Streda (11.00 h)
29. januára: MFK Dubnica nad Váhom (II. liga) - DAC Dunajská Streda (13.00)
1. februára: Modelovaný zápas A a B-tímu DAC Dunajská Streda (10.30)
4. februára: MTK Budapešť (Maď.-I. liga) - DAC Dunajská Streda (Budafoki, 15.00)
8. februára: DAC Dunajská Streda - FC ŠTK 1914 Šamorín (II. liga) /11.00/
11. februára: Ferencváros Budapešť (Maď-I. liga) - DAC Dunajská Streda (čas duelu zatiaľ nie je známy)
12. februára: FK Slovan Duslo Šaľa (II. liga) - DAC Dunajská Streda (11.00)
14. februára: DAC Dunajská Streda - FKM Nové Zámky (III. liga) /14.00/
22. februára: DAC Dunajská Streda - Šopron VSE (Maď.-II. liga) /13.30/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona