CL: Teixeira prestúpil do Stoke, pripravuje sa na Premier League

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 10:51 • 2 min
CL: Teixeira prestúpil do Stoke, pripravuje sa na Premier League

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira prestúpil z Banskej Bystrice do tímu najvyššej anglickej ligy Stoke City. Informovalo o tom štvrtkové vydanie denníka Šport.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný stredný obranca podpísal s deviatym tímom uplynulej sezóny zmluvu na tri roky, prestupovú čiastku zatiaľ nezverejnili. Stal sa tak vôbec prvým hráčom, ktorý odišiel z Banskej Bystrice priamo do Premier League a celkovo piatym zo slovenskej najvyššej súťaže.
      

Dionatan Teixeira bol v Anglicku už na skúške v Readingu a v apríli aj v Stoke, kde sa zapáčil trénerovi Markovi Hughesovi. Ten si ho nakoniec aj vybral do tímu. "Som rád, že sa to podarilo, pretože zo slovenskej ligy do Premier League nevyjde také čosi každý deň. Trénerov v Stoke si Dionatan získal tým, že sa aj na skúške prezentoval veľmi dobre. Ukázal brazílske sebavedomie, istotu v prihrávkach. Nebol vôbec pod stresom," uviedol pre Šport licenčný agent FIFA Juraj Vengloš.
      

"Mám nový, výborný klub, začína sa pre mňa nový život. Musím dobre trénovať, aby som v Premier League mohol hrávať a futbalovo rásť. Veľmi som chcel prestúpiť do najlepšej ligy na svete," uviedol hráč.
      

Teixeira hrával na Slovensku od roku 2008 a obliekal dresy MFK Košice, Slovana Bratislava, Bystrice i druholigového Baníka Ružiná. V auguste 2013 získal slovenské občianstvo a na konte má aj niekoľko štartov v reprezentačnej "dvadsaťjednotke".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona