CL: Szarka po likvidačnom faule na Kóňu: Nechcel som mu ublížiť

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 09:40 • 2 min
CL: Szarka po likvidačnom faule na Kóňu: Nechcel som mu ublížiť

SENICA/DUNAJSKÁ STREDA - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie a špílmacher FK Senica Tomáš Kóňa utrpel v sobotňajšom zápase Corgoň ligy proti DAC Dunajská Streda (3:3) zlomeninu ihlice po likvidačnom zákroku útočníka hostí Ákosa Szarku.

slovakia

left justify in out

Diagnóza lekárov hovorí okrem zlomeniny ihlice aj o natrhnutých väzivách v členku. Klub zo Záhoria odsúdil Szarkov brutálny zákrok: "Spolu s Tomášom budeme tento, podľa nás trestný čin, riešiť i právne. Podľa nás v tom bol jasný úmysel. Takéto veci nielen do futbalu, ale do celého športu a vôbec do života rozhodne nepatria," povedal pre klubový web Senice prezident klubu Viktor Blažek.
      

Kóňa sa v 48. minúte postavil na polovici ihriska k lopte, aby rozohral štandardnú situáciu. Prihral Hiagovi, ten mu ju zakrátko vrátil. V tom sa na neho vyrútil zozadu Szarka a nič netušiacemu Kóňovi zákerným spôsobom skočil na nohu. "Vôbec som protihráča nevidel. Nevedel som o ňom. Až som zrazu ucítil obrovskú bolesť a ocitol som sa na trávniku. Od toho momentu si toho veľa nepamätám. Nemal som zatiaľ ani chuť si zákrok pozrieť na videu, asi ani mať nebudem. Možno neskôr. Teraz sa mi na to veľmi spomínať nechce," konštatoval Kóňa.
      

Previnilec na druhý deň po zápase pre portál corgonliga.sk vyhlásil: "Stále mám ten moment pred očami. Tomášovi som nechcel ublížiť, no stalo sa a už to nevrátim. Chcel by som sa ospravedlniť jemu a aj celej Senici. Veľmi ma to mrzí," kajal sa Szarka.
      

"Zachraňovať ligu na úkor lámania nôh, je mi z toho nanič," vyhlásil na pozápasovej tlačovke senický tréner Pavel Hapal. "Z môjho pohľadu to bol úmyselný zákrok, pretože ten súboj sa začal už o pár metrov skôr a Szarka nešiel ani náhodou po lopte. Možno nechcel Kóňovi zlomiť nohu, ale úmysel faulovať tam určite bol. Prišli sme o nášho kľúčového hráča a slovenský národný tím o reprezentanta. Je mi z toho zle, pretože Kóňovi to môže skaziť zvyšok futbalovej kariéry."
      

Nevyznamenal sa ani hlavný rozhodca Ján Valášek, ktorý najskôr ocenil Szarkov faul iba žltou kartou. "Hráč dostal žltú kartu a bez toho, aby protestoval, dostal následne červenú. To som ešte vo futbale nevidel," krútil hlavou Kóňov spoluhráč Juraj Piroska. "V tomto stretnutí však bolo veľa nezvyčajných vecí. Od prvej minúty to na trávniku riadil jeden človek, a tak to aj dopadlo. Mňa predovšetkým veľmi mrzí, že sa ‚Kongo‘ zranil. Bude nám chýbať niekoľko mesiacov. Samozrejme, je to pre nás obrovská strata. Zápas sme chceli otočiť aj pre Tomáša Kóňu, no žiaľ, nepodarilo sa nám to," dodal Piroska pre corgonliga.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies