CL: Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica 0:4 v 1. kole

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 07:24 • 2 min
CL: Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica 0:4 v 1. kole

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 1. kolo - piatok:

slovakia

left justify in out

Spartak Myjava - FK Dukla Banská Bystrica 0:4 (0:3) 
Góly: 7. a 57. Slančík, 39. a 43. Pavol Jurčo, ŽK: 47. Kosík - 19. Podstavek, 25. Turňa, rozhodovali: Sedlák - Kubačka, Bednár, 2112 divákov 

Zostavy: 
Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Lukšík (46. Š. Pekár) - Kukoľ (69. Pelegríni), Šulek, T. Marček, T. Bruško (63. E. Daniel), Sládek - Kosík 
Banská Bystrica: Rodinger - Podstavek, Turňa, Nosko, Dionatan Teixeira - Považanec (67. Peňaška), Brašeň (80. Šovčík), Faško, T. Hučko - Slančík, Pavol Jurčo (72. Chrien) 

Gólovú situáciu videli diváci už v 7. min, keď dlhým centrom našiel Považanec vo vnútri šestnástky Slančíka, jeho hlavičku Solnička ešte vyrazil, no na druhý pokus už skončila lopta v sieti - 0:1. Domáci sa snažili o odpoveď v 11. min, Kukoľ vystrelil, ale Rodinger chytil. Lepšiu palebnú pozíciu mal v 20. min. Sládek po priťuknutí od Kosíka, ale minul bránku. Dej zápasu sa odohrával vo svižnom tempe a v 29. min sa po kolmom vysunutí Slančík ocitol v sľubnej príležitosti, avšak tiesnený Černáčkom nemieril presne. Veľkú chybu urobil v 39. min Lukšík, Brašeň ho obral o loptu, ešte našiel voľného Jurča, ktorý sa zoči-voči Solničkovi nemýlil a skóroval - 0:2. To ešte zo strany hostí v I. polčase nebolo všetko, v 43. min sa do rozhodenej obrany "kopaničiarov" dostala lopta na Jurča a ten si utešenou strelou pripísal už svoj druhý gól - 0:3. 

V úvode druhého dejstva v 49. min prehlavičkoval Kosík Rodingera, ale obrana loptu následne odkopla. V 57. min podnikli hostia protiútok a Brašeň opečiatkoval žrď. O chvíľu sa pri lopte ocitol Slančík a strelou z hranice pokutového územia k žrdi zvýraznil vedenie svojho tímu už na 4:0. Myjavčania sa snažili skorigovať, ale neboli presní v zakončení. Aj v ďalších minútach domáci bojovali, skúšali niečo vymyslieť, nebezpečná bola najmä strela k žrdi od Pekára zo 78. min, ktorú Rodinger vyrazil. Bystričanom vyšla akcia v 82. min, Podstavek bol pred Solničkom, obišiel ho, ale Pelegríni zabránil gólu. V závere diváci videli ešte viaceré strelecké pokusy domácich hráčov, zmenu stavu však nepriniesli. 

Hlasy: 
Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Odohrali sme zlý zápas, ktorý si rozoberieme. Musíme sa z neho poučiť. Zistili sme, že asi nie sme až takí dobrí, ako sme si mysleli. Netreba lietať v oblakoch, keď na to ešte nemáme. Stojím za mužstvom, nevyšiel nám zápas. Prvý gól určil jeho priebeh, bol zbytočný. Potom sme boli nervózni, veľa sme kazili. Cez polčas sme si povedali, aby sme po zmene strán hrali lepšie. Vieme dobre, že takto by sme veľa toho nedosiahli." 

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Samozrejme, po takomto výsledku musím byť spokojný. Tešíme sa z víťazstva. Naše omladené mužstvo podalo vynikajúci výkon. Boli sme rýchli, kolmí, agresívni a vedeli sme sa dostať do gólových šancí, ktoré sme premenili. Ešte sme mohli nejaké góly pridať." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona