CL: Slovanista Martinka na skúške v Dunajskej Strede

NETKY.SK • 28 Január 2014, 14:07 • 2 min
CL: Slovanista Martinka na skúške v Dunajskej Strede

DUNAJSKÁ STREDA - Líder najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ŠK Slovan Bratislava odštartoval zimnú prípravu až s 39 hráčmi, pričom šancu ukázať sa dostali aj viacerí mladíci z B-mužstva.

slovakia

left justify in out

Peter Martinka medzi nimi nefiguroval, preto sa rozhodol skúsiť šťastie inde. Univerzálny stredopoliar momentálne trénuje s Dunajskou Stredou. O možnosti zapojiť sa do zimnej prípravy posledného tímu corgoňligovej tabuľky ho informoval jeho agent. "Volal mi, či by som chcel trénovať s Dunajskou Stredou a pokúsiť sa zaujať trénera. Samozrejme, súhlasil som. Je to pre mňa šanca zahrať si v najvyššej súťaži," uviedol pre špecializovaný portál www.corgonliga.sk Peter Martinka.

"Nebolo pre mňa sklamanie, že som sa nezmestil do kádra Slovana. Zobral som to ako fakt. Život ide ďalej. Myslím si, že ma to posilní a dá motiváciu makať na sebe ešte viac. V Dunajskej Strede sa nemôžem na nič sťažovať. Prostredie je pekné, sú tam milí ľudia, ktorí chcú hráčom pomáhať k ich rastu. Tréner Mikuláš Radványi má v kabíne veľký rešpekt. Tréningové jednotky sú dobre organizované, robíme rôzne cvičenia s loptami, venujeme sa prevažne hre. V kolektíve je veľa cudzincov, ale myslím si, že sme utvorili super partiu. Najviac si rozumiem s Andym Perneckým, s ktorým sa poznáme ešte z pôsobenia v Interi Bratislava," pokračoval 20-ročný záložník.

Peter Martinka by mohol jarnú časť ročníka stráviť na hosťovaní na Žitnom ostrove. "Bola by to pre mňa obrovská výzva, no musím najprv presvedčiť ľudí v Dunajskej Strede, že mám na to hrať najvyššiu súťaž. Momentálne robím všetko pre to. V tréningoch sa snažím vydať zo seba maximum a zabojovať o miesto v kádri. Najskôr sa musím zapáčiť trénerovi a potom už bude všetko závisieť iba od dohody klubov," zdôraznil stredopoliar, ktorý na jeseň hosťoval v treťoligovej Dunajskej Lužnej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona