CL: Slovan vyhral tretí zápas po sebe, Ružomberok zdolal 3:2

NETKY.SK • 19 August 2013, 07:14 • 2 min
CL: Slovan vyhral tretí zápas po sebe, Ružomberok zdolal 3:2

BRATISLAVA - V nedeľňajšom šlágri 6. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 zvíťazil úradujúci majster Slovan Bratislava nad MFK Ružomberok 3:2 (2:0). Hostia z Liptova prišli na Pasienkoch o nulu v kolónke prehier a na čele neúplnej tabuľky ich nahradil FK Senica.

slovakia

left justify in out

Slovan pod taktovkou nového trénerského tandemu Jozef Valovič - Dušan Galis zaknihoval tretie víťazstvo v rade a už v stredu 21. augusta o 19.00 h sa predstaví v dohrávke 2. kola doma proti novému lídrovi súťaže zo Senice.

V 6. minúte si na Žofčákov mäkký center do šestnástky vyskočil Niňaj, ale Nikolič hlavičku mladého stopéra vyrazil a následný nepresný Gorositov pokus zblízka už sa zrodil z ofsajdu. Slovan v úvode zatlačil súpera najmä po Žofčákových štandardkách. Zahrmieť mohlo po rohu domáceho kapitána, po ktorom Mészáros poslal hlavou loptu nekompromisne do brvna a tá sa odrazila späť do poľa. V 15. minúte sa "belasí" zaslúžene ujali vedenia po tom, ako Fořt po svojom dôraze prekonal bezmocného Nikoliča - 1:0. 

Ružomberčanov inkasovaný gól ešte viac utlmil, no v 37. minúte boli blízko k vyrovnaniu. Ďubek zakrútil roh na zadnú žrď, kde osamotený Zreľák hlavičkoval do žrde a od nej sa lopta odrazila do rúk Putnockého. Toto varovanie hostí však bolo len chvíľkovým "pošteklením" herne dominujúcich hráčov Slovana. V 42. minúte využil obojstranne nesúrodú pasáž Žofčák, ktorý technickou strelou z 20 metrov nádherne zvýšil na polčasových 2:0.

Almaský v úvodných sekundách druhého polčasu "vybabral" s Bagayokom, no jeho strela z uhla Putnockému nenarobila problémy. Ružomberok sa ani nenazdal a v 49. minúte prišla ďalšia facka, keď s chuťou hrajúci Halenár sa dostal k svojej obávanej strele spoza šestnástky a s prispením žrde rozvlnil sieť - 3:0. Vukušičovo mužstvo sa v 64. minúte tiež pričinilo o pekný futbalový večer a to zásluhou exportného gólu Ďubeka, ktorý po Nagyovom priťuknutí pätou trafil zo 16 metrov nechytateľne do pravej šibenice - 3:1. Slovan si pasívnym výkonom od 60. minúty vykoledoval drámu, keď pohotový Tawamba po Ďubekovom rohu znížil - 3:2 a nádej Liptákov razom ožila. V 81. minúte vybuchol v sektore ružomberských fanúšikov delobuch a hlavný rozhodca Jaška na približne dve minúty prerušil hru, keďže pri manipulácii s výbušninou pravdepodobne prišlo k úrazu priaznivca hostí. Slovanu táto pauza prospela, svojou skúsenosťou víťazstvo udržal a to ešte Peltierovu strelu v dobrej pozícii nohami vyrazil Nikolič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies