CL: Slovan doma remizoval s Košicami 1:1

NETKY.SK • 4 November 2013, 07:39 • 2 min
CL: Slovan doma remizoval s Košicami 1:1

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v nedeľňajšom domácom zápase 16. kola Corgoň ligy 2013/2014 s MFK Košice 1:1 (1:0). Úradujúci majster má na čele tabuľky už len dvojbodový náskok pred MFK Ružomberok, najbližšie sa v rámci ligy predstaví v nedeľu 10. novembra o 14.30 h práve na pôde rivala z Liptova.

slovakia

left justify in out

Slovanu sa proti Košiciam nepodarilo rehabilitovať za predošlé dve bodové straty, prehru 0:3 s Trenčínom a remízu 2:2 s Myjavou. Pred šlágrom s Ružomberok ešte čaká na mužstvo Jozefa Valoviča odveta štvrťfinále Slovnaft Cupu proti MŠK Žilina, ktorá sa hrá na Pasienkoch v stredu 6. novembra (18.00 h).

Priebeh stretnutia

Slovan nastúpil s omilosteným Vittekom, ale bez momentálne najlepšieho ligového strelca Fořta s jasným cieľom bodovať naplno proti súperovi z dolnej polovice tabuľky. Na ihrisku však tomu v úvodných 20 minútach nič nenasvedčovalo, necelá tisícka divákov na Pasienkoch bola svedkami nezáživného futbalu. V 19. minúte prišla prvá pološanca favorita po tom, ako Milinkovičov center pohladil hlavou Kladrubský, no Tofiloski bol pripravený a loptu vyrazil na roh. 

Z diaľky skúšali šťastie Kladrubský a Milinkovič, išlo však len o propagačné pokusy a Mészárosova krížna strela tiež mierila vedľa. Domáci napokon udreli v 31. minúte. Tradičného exekútora rohových kopov Žofčáka dobre zastúpil Halenár, ktorý zakrútil loptu na zadnú žrď a tam ju "koníčkom" zblízka poslal do siete Niňaj - 1:0. Zaujímavosťou je, že mladý stopér Slovana strelil gól aj v prvom vzájomnom súboji v Košiciach pri víťazstve svojho tímu 1:0.

Košice s odhodlaním, Slovan profesorsky 

Košičania vstúpili do druhého polčasu s väčším odhodlaním a naopak, hráči Slovana príliš profesorsky. V 48. minúte vyslal ďalekonosný pokus Novák, no hostia vyťažili len roh. O tri minúty slovanisti tieňovo bránili Hovančíka, ten však z veľkého uhla iba vyprášil rukavice Putnockého. Sériu varovaní súpera nevzal Slovan vážne a tak Haskič v 51. minúte peknou strelou pod brvno vyrovnal - 1:1. 

Nakloniť misky váh na stranu "belasých" sa snažil Vittek, ktorý v 71. minúte strelou spoza šestnástky prinútil Tofiloského k zákroku, no skóre sa nezmenilo. Následne mal po Dudovom rohu gól na hlave Haskič, lopta skončila tesne nad Putnockého bránou. Neujala sa ani tvrdá strela Josimova z 25 metrov a tak v zápase podpriemernej úrovne získali Košice cenný bod. V tábore Slovana zasa majú nad čím premýšľať, veď majster neokúsil pocit výhry už v treťom ligovom zápase v rade.

Sumár - 16. kolo CL:
Slovan Bratislava - MFK Košice 1:1 (1:0)
Góly: 31. Niňaj - 51. Haskič. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Hovančík, Tofiloski, 998 divákov.

Zostavy a striedania:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Josimov - Kladrubský - Mészáros (46. Žofčák), Halenár, Milinkovič (62. Hlohovský) - Peltier (56. Gašparovič), Vittek
Košice: Tofiloski - Viazanko, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár (90.+1 Urban), Hovančík - Novák (79. Kubík), Duda, Haskič (88. C. Diaby) - O. Diaby

Hlasy po zápase

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Bol to z našej strany slabý výkon v slabom zápase. Bol to nudný zápas, hralo sa medzi šestnástkami, bez šancí. Nemôžeme byť spokojní s výsledkom a ani hrou, nezaslúžili sme si vyhrať. Väčšina hráčov sa vybíjala v driblingu a nedostali sme sa do šancí.".

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Mali sme v týždni problémy, pribudli nám zranení a chorí hráči. Vstúpili sme do zápasu aktívne, nechceli sme Slovanu nechať priestor a to sa nám v prvom polčase darilo až na jeden moment, keď sme pri štandardke nepokryli súperovho hráča a dostali sme gól. Po prestávke sa nám podarilo využiť brejk a vyrovnali sme. Škoda, že nám nevyšiel ďalší z viacerých protiútokov, mohli sme mať tri body."

Poradie strelcov Corgoň ligy po stretnutiach 16. kola

Po stretnutiach 16. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 sú na čele rebríčka strelcov s 10 gólmi Čech Pavel Fořt z ŠK Slovan Bratislava, Kamerunčan v službách MFK Ružomberok Léandre Gaël Tawamba Kana a další Ružomberčan Miloš Lačný.

Najlepší strelci CL 2013/2014 po stretnutiach 16. kola:

10 gólov: Pavel Fořt (Slovan Bratislava), Léandre Gaël Tawamba Kana, Miloš Lačný (obaja Ružomberok) 
8 gólov: Tomáš Malec (Trenčín) 
7 gólov: Fanendo Adi (Trenčín), Juraj Piroska (Senica), Róbert Pich (Žilina), Erik Pačinda (Košice), Pavol Jurčo (Banská Bystrica) 6 gólov: Tomáš Ďubek (Ružomberok) 
5 gólov: Štefan Pekár (Myjava), Fabián Slančík (Banská Bystrica), Andrej Hodek (Trnava), Gino van Kessel (Trenčín), Martin Pribula (Zlaté Moravce) 
4 góly: Ondrej Duda (Košice), Samuel Štefánik, William Alves de Oliveira (obaja Trenčín), Michal Pintér (Zlaté Moravce), Róbert Vittek, Marko Milinkovič (obaja Slovan Bratislava), Cléber Silva Nascimento (Nitra), Peter Šulek (Myjava), Jaroslav Diviš (Senica) 
3 góly: Henrich Benčík (Nitra), Milan Jirásek (Senica), Juraj Halenár (Slovan Bratislava), Serge Akakpo, Viktor Pečovský (obaja Žilina), Ján Vlasko, Erik Sabo (obaja Trnava), Adam Zreľák (Ružomberok), Haris Hajradinovič (Trenčín), Matúš Marcin (Banská Bystrica) 
2 góly: Boris Turčák (Nitra), Miroslav Viazanko, Oumar Diaby, Nermin Haskič (všetci Košice), Matej Jelič, Tomáš Majtán (obaja Žilina), Karol Mészáros, Mamadou Bagayoko, Jiří Kladrubský, Branislav Niňaj (všetci Slovan Bratislava), Roman Častulín, Milan Ferenčík, Peter Sládek, Pavol Kosík, Erik Daniel, Ľubomír Urgela, Martin Černáček (všetci Myjava), Karol Mondek, Peter Kleščík, Jakub Holúbek (všetci Trenčín), Tomáš Poznar, Roman Procházka, Peter Štepanovský, Ján Chovanec (všetci Trnava), Patrik Vajda, Jakub Považanec, Michal Peňaška, Jakub Brašeň (všetci Banská Bystrica), Peter Orávik (Zlaté Moravce), Michal Gašparík (Dunajská Streda), Petr Pavlík (Senica) 
1 gól: Seydouba Soumah, Lester Peltier, Igor Žofčák, Filip Hlohovský (všetci Slovan Bratislava), Branislav Fodrek, Muris Mesanovič, Ákos Szarka, Peter Majerník, Noe Achille Kwin (všetci Dunajská Streda), Hiago de Oliveira, Alexander Jakubov, Jan Kalabiška, Martin Zeman, Juvhel Tsoumou, Tomáš Kóňa (všetci Senica), Martin Klabník, Martin Mikovič, Ivan Schranz, Jozef Adámik (všetci Spartak Trnava), Boris Sekulič, Martin Bukata, Ján Novák, Peter Šinglár (všetci Košice), Tomáš Hučko, Jozef Piaček, Ernest Mabouka, Babatounde Issiaka Bello, Michal Škvarka, Jaroslav Mihalík, Jakub Paur, Martin Králik (všetci Žilina), Patrik Sabo, Samir Nurkovič, Lukáš Kováč, Ľubomír Bernáth, Lukáš Szabó, Michal Obročník, Martin Babic, Peter Mazan (všetci Zlaté Moravce), Vladimír Kukoľ, Filip Lukšík, Matej Siva, Peter Kuračka, Lukáš Pelegríni (všetci Myjava), Mário Almaský, Peter Maslo, Martin Nosek, Lukáš Lupták (všetci Ružomberok), Miloš Šimončič, Vratislav Gajdoš, Marek Dubeň, Eric Barosso Sánchez, Adrián Čermák, Martin Boszorád (všetci Nitra), Branislav Ľupták, Matej Podstavek, Dionatan Teixeira (všetci Banská Bystrica)

Vlastné góly:
2: Matej Siva (Myjava) 
1: Marek Dubeň, Peter Mičic (obaja Nitra), Dionatan Teixeira (Banská Bystrica)

Tabuľka futbalovej Corgoň ligy po 16. kole:

1. Slovan Bratislava 16 10 3 3 34:19 33
2. MFK Ružomberok 16 9 4 3 34:24 31
3. AS Trenčín 16 8 3 5 37:18 27
4. Spartak Myjava 16 8 3 5 29:24 27
5. FK Senica 16 7 4 5 23:17 25
6. ViOn Zlaté Moravce 16 7 3 6 19:23 24
7. Dukla B. Bystrica 16 6 5 5 26:21 23
8. Spartak Trnava 16 7 2 7 23:27 23
9. MŠK Žilina 16 5 5 6 25:24 20
10. MFK Košice 16 5 4 7 21:20 19
11. DAC Dunajská Streda 16 2 3 11 8:33 9
12. FC Nitra 16 1 3 12 15:44 6

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona