CL: Senica zdolala Žilinu 2:1, doma je stále bez prehry

NETKY.SK • 31 August 2013, 07:48 • 2 min
CL: Senica zdolala Žilinu 2:1, doma je stále bez prehry

SENICA - Futbalisti FK Senica si po piatkovom víťazstve v 8. kole Corgoň ligy 2013/2014 nad MŠK Žilina 2:1 udržali domácu neporazenosť v jesennej časti nového ročníka a náskok pred druhým Slovanom Bratislava v tabuľke navýšili na rozdiel štyroch bodov.

slovakia

left justify in out

Piatkovú televíznu predohrávku 8. kola CL začali lepšie domáci. Už v 5. minúte prihral Hiago novicovi v senickom drese Tsoumouvi, ten loptu priťukol Piroskovi a Senica išla do vedenia. Spod úvodného tlaku domácich sa Žilinčania dokázali vymaniť a pohrozili Pichom v 13. minúte, jeho ľavačka ale letela tesne vedľa Šullovej brány. O tri minúty neskôr sa pred bránou ocitol po centri Picha hosťujúci Bello, ale jeho zakončenie vyriešil bez problémov Šulla. V 21. minúte sa po rohovom kope Pirosku zavesil do vzduchu Tsoumou a len vďaka bloku od obrancu neskončila lopta v sieti. V 31. minúte zbytočne stratil loptu pred vlastným pokutovým územím Zeman, čo využil nechytateľnou delovkou k pravej žrdi Škvarka a vyrovnal na 1:1. O štyri minúty to ešte skúšal spoza šestnástky Jirásek, no jeho strela letela tesne nad. Domácich zamrzelo v prvom polčase ešte zranenie Pavlíka, ktorý sa nepríjemne zrazil so súperom a podľa predbežných informácií to vyzerá na otras mozgu. 

V 50. minúte pálil ľavačkou Kalabiška, Dúbravkovu bránu netrafil. O dve minúty to na druhej strane skúsil Majtán, lopta si cestu do brány však takisto nenašla. V 57. minúte opäť pohrozili hostia, Bello prihrával v dobrej pozícii Pichovi, no Šulla si s jeho zakončením poradil. Po hodine hry sa rútil do príležitosti strelec prvého žilinského gólu Škvarka, Šulla ale včas vybehol a dokonale zmenšil strelecký uhol. Sieť sa o v 65. minúte vlnila na opačnej strane, keď sa nádherným streleckým pokusom prezentoval Jirásek. V 69. minúte videl za faul na prenikajúceho Hiaga červenú kartu hosťujúci kapitán Piaček. Následný priamy kop z 18-tich metrov letel aj vďaka bloku Žilinčanov vedľa. Dve minúty pred koncom to opäť skúšal pravačkou Jirásek, lopta z jeho kopačky ale minula bránu. Senica si v závere víťazstvo bezpečne postrážila a vyhrala 2:1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies