CL: S Ružomberkom sa do zimnej prípravy zapojil aj reprezentant Sapara

NETKY.SK • 8 Január 2014, 14:33 • 2 min
CL: S Ružomberkom sa do zimnej prípravy zapojil aj reprezentant Sapara

RUŽOMBEROK - Dvadsaťtri hráčov vrátane reprezentanta Mareka Saparu absolvovalo v stredu úvodný tréning futbalovej zimy v corgoňligovom klube MFK Ružomberok. Hlavnému koučovi Jozefovi Vukušičovi a jeho asistentom Viliamovi Hyravému s Jánom Hasprom ml. chýbali akurát dvaja Srbi – gólman Nikolič a obranca Adamovič, ktorí sa k mužstvu pripoja vo štvrtok. Z jesenného kádra absentoval akurát brankár Lešňovský, ktorému sa skončila zmluva.

slovakia

left justify in out

"Ešte nikdy v živote som sa tak netešil na zimnú prípravu ako teraz," nechal sa počuť kapitán majstrovskej "Ruže" z roku 2006 Sapara, naposledy hráč tureckého Trabzonsporu. "Bola to dlhá doba, čo som nehral, zajtra uplynie šesť mesiacov od operácie môjho kolena. Bol to ťažký polrok." Tridsaťdvaročný slovenský reprezentant, ktorý s tréningom začína po plastike krížneho kolenného väzu, netají, že prioritou je pre neho zahraničné angažmán. Nevylučuje však ani jar pod Čebraťom.

S Liptákmi sa do "zimy" zahryzol aj jedenásťgólový kanonier Miloš Lačný, okolo ktorého bolo dosť "odchodových" šumov. "V Ružomberku sa mi končí zmluva, zatiaľ ani sám neviem, čo bude ďalej," povedal levočský rodák, ktorý je v rokovaní aj s liptovským klubom. "Cez sviatky som tri razy cestoval do Ružomberka. Všetko je otvorené, nikomu som ešte nič neprisľúbil. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni."

Tréner Vukušič by bol najradšej, keby všetci kľúčoví hráči zostali a privítal by aj angažovanie Saparu. Čo sa týka doplnenia kádra, špecifikoval brankársky post a ľavú stranu obrany. Lodivod tretieho tímu jesennej časti Corgoň ligy je so zimným programom maximálne spokojný. "Mužstvo čaká kvalitná zimná príprava, podmienky sú veľmi dobre vytvorené. Odohráme zápasy so silnými súpermi. V pláne je štvordňový  zápasový pobyt v Prahe a herné sústredenie v Turecku," zdôraznil Vukušič.

Program prípravných stretnutí MFK Ružomberok:
17. januára: MŠK Žilina – Ružomberok (11.00 h)
17. januára: MŠK Žilina – Ružomberok (13.00 h)
22. januára: Dukla Praha – Ružomberok (13.00 h)
22. januára: Zbrojovka Brno – Ružomberok (14.30 h)
24. januára: AC Sparta Praha – Ružomberok (11.00 h)
24. januára: AC Sparta Praha – Ružomberok (14.00 h)
28. januára: ŽP Šport Podbrezová – Ružomberok (11.00 h)
28. januára: ŽP Šport Podbrezová – Ružomberok (14.00 h)
31. januára: VSE Šopron (Maď.) – Ružomberok
7. februára: FC Botosani (Rum.) – Ružomberok (v Turecku)
8. februára: Partizan Belehrad (Srb.) - Ružomberok (v Turecku)
11. februára: MTK Budapešť (Maď.) – Ružomberok (v Turecku)
15. februára: Karpaty Ľvov (Ukr.) – Ružomberok (v Turecku)
22. februára: Ružomberok – Hoverla Užhorod (Ukr.),(v Poprade)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies