CL: Pod Urpínom začali bez šiestich hráčov základnej zostavy

NETKY.SK • 8 Január 2014, 16:33 • 2 min
CL: Pod Urpínom začali bez šiestich hráčov základnej zostavy

BANSKÁ BYSTRICA - Futbalisti banskobystrickej Dukly začali v stredu 8. januára zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2013/2014 v domácich podmienkach. Na trávnik vybehlo 18 hráčov, z toho dvaja novici na skúške. Ide o osemnásťročného stredopoliara z Pezinka Alexa Šafára a dvadsaťjedenročného útočníka z chorvátskeho Zadaru Ivana Tokiča.

slovakia

left justify in out

V kádri už nefigurujú brankár Dominik Rodinger, stredopoliari Matúš Turňa, Jakub Brašeň, ktorým sa skončili zmluvy. Hosťovanie ukončil aj útočník Matúš Marcin. Zranenia si doliečujú obranca Dionatan Teixeira a brankár Peter Boroš. Najlepší strelec Banskej Bystrice Pavol Jurčo je na skúške v zahraničí, tento kmeňový hráč Michaloviec je v Dukle na hosťovaní do konca januára 2014. Celkovo chýbalo trénerovi Norbertovi Hrnčárovi na úvodnom tréningu až šesť hráčov základnej zostavy.

"Nerobím žiadnu paniku. Je to zatiaľ iba počiatočný stav. Verím, že v priebehu ďalších dní sa káder bude priebežne dopĺňať. Chcem, aby sila mužstva bola minimálne na úrovni z jesene. Ak Jurčovi nevyjde zahraničný angažmán, pripojí sa k nám do prípravy neskôr. Zatiaľ nechcem byť z jeho prípadného odchodu frustrovaný. Pavol už deklaroval, že do iného slovenského klubu neprestúpi,“ uviedol kouč Banskej Bystrice Norbert Hrnčár.

Kapitánom mužstva zostáva brankár Peter Boroš, ktorý po operačnom zákroku kolena prišiel na úvodný zraz do šatne o barlách. Po odchode konkurenta medzi žrďami Dominika Rodingera sa nateraz stal jednotkou v tíme. Náhradníkmi do bránky sú odchovanci Dukly Viktor Budinský a Ján Ďurčo. "Futbalový život je o príchodoch aj odchodoch a my sa s tým musíme vyrovnať. Odišli hráči, ktorí boli už dlhšie v tíme. Verím však, že noví ich nahradia. Čo sa týka mojej pozície v bránke, ponechám voľbu na trénera Hrnčára. Vynasnažím sa podávať maximálne výkony. Vo februári už budem trénovať, chcem byť pripravený na úvodný súťažný zápas jari. Počas individuálnej prípravy mi ruplo v pravom kolene, ktoré sa ozývalo už počas jesene. Riešil som to artroskopiou menisku, nie je to nič vážne," objasňoval zranenie i pozíciu v mužstve kapitán Banskobystričanov.

Vedenie FK Dukla bude v najbližších dňoch hľadať do mužstva ďalšie vhodné typy futbalistov. Nateraz uvoľnilo na zahraničnú skúšku svojho najlepšieho strelca Pavla Jurča a zamietlo prestup stredopoliara Martina Chriena do druhej dánskej ligy. "V takomto zložení, ako sme začali prípravu, určite neskončíme. Už v priebehu desiatich dní dôjde k zmenám v kádri. Chceme zvýšiť počet hráčov v mužstve, poltucet by mal byť na skúške, pričom preferujeme mladšie ročníky. Pokiaľ ide o ďalšie prípadné odchody, nereflektujeme na každú ponuku zo zahraničia. Po zrelej úvahe s naším hráčom Chrienom sme napríklad odmietli dánsky klub z druhej najvyššej súťaže,“ prezradil generálny riaditeľ banskobystrickej Dukly Tomáš Geist.

Zmeny v kádri:
Príchody: Ján Ďurčo (návrat po zranení), Alex Šafár (Pezinok, skúška), Ivan Tokič (Zadar /Chor./, skúška)
Odchody: Dominik Rodinger, Jakub Brašeň, Matúš Turňa (všetci ukončenie zmluvy), Matúš Marcin (ukončenie hosťovania)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies