CL: Nitra po deviatich sezónach medzi elitou zostúpila do II. ligy

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 12:32 • 2 min
CL: Nitra po deviatich sezónach medzi elitou zostúpila do II. ligy

NITRA - Veľký smútok zavládol v tábore futbalistov Nitry po prehre 1:2 v utorkovom stretnutí v Bratislave proti už dávnejšie majstrovskému Slovanu v rámci predposledného 32. kola Corgoň ligy.

slovakia

left justify in out

Klub spod Zobora sa po tomto výsledku a zároveň domácom víťazstve jeho najväčšieho konkurenta v boji o záchranu Dunajskej Stredy nad Spartakom Trnava (1:0) musí po deviatich sezónach medzi elitou minimálne na rok rozlúčiť s účinkovaním v najvyššej slovenskej súťaži. Pred tohtosezónnou ligovou derniérou má Nitra trojbodové manko na FK DAC a horšiu bilanciu z troch vzájomných zápasov (0:1, 0:0, 1:1), ktorá je podľa rozpisu slovenských republikových súťaží rozhodujúcim kritériom pri postupoch a zostupoch. Nitre na zotrvanie nestačilo ani odrátanie poltucta bodov tímu zo Žitného ostrova za korupčný škandál súvisiaci s ovplyvňovaním výsledkov stretnutí.

 

"Vedeli sme, aká je situácia v lige. Chceli sme na Slovane bodovať, aby sme v záverečnom kole doma so Senicou ešte mali šancu na záchranu. Verili sme si. Slovan má momentálne svoje problémy, chceli sme to využiť. Začali sme však s príliš veľkým rešpektom a rýchlo sme inkasovali. Podarilo sa nám vyrovnať, ale do toho prišlo zbytočné vylúčenie Pillára prameniace z neskúsenosti," uviedol po stretnutí na Pasienkoch tréner FC Nitra Ladislav Hudec a pokračoval v hodnotení: "V druhom polčase sme aj v oslabení veľmi dlho odolávali, čo bolo výborné. Ešte aj na konci duelu sme mali situácie, z ktorých sme mohli vyrovnať na 2:2. Veril som, že by to mohlo vyjsť, žiaľ, nepodarilo sa." O nitriansku druholigovú definitívu sa "postaral" v 79. min český útočník Pavel Fořt. 

 

Po jesenných 19 odohraných kolách Corgoň ligy figurovali Nitra a Dunajská Streda plece pri pleci s desiatimi bodmi na chvoste tabuľky, na jar získal klub spod Zobora 13 bodov, kým FK DAC až 22 (bez odpočtu 6 bodov za korupčný škandál). Nitrianske mužstvo viedli v tejto sezóne viacerí tréneri. Súťažný ročník 2013/2014 začal na lavičke Ladislav Šimčo, ktorý skončil po 7. kole. Jeden zápas následne odkoučovali dočasne poverení Igor Demo a Jozef Pavlík, od 9. kola sa šéfom realizačného tímu stal Vladimír Koník. Ten však cez zimu skončil a od jarnej časti viedol FC Nitra Ladislav Hudec. Hoci pred utorňajším súbojom v Bratislave proti Slovanu jeho zverenci neprehrali tri duely po sebe, napokon v klube nezachránili najvyššiu súťaž. 

 

V prípade Nitry sa tak naposledy stalo v lete 2000, keď sa z vtedajšej Mars superligy porúčalo o súťaž nižšie až sedem tímov. Futbalisti Nitry pôsobili potom päť sezón v druhej najvyššej súťaži a na piaty pokus v ročníku 2004/2005 sa im podaril návrat medzi slovenskú futbalovú elitu. Po deviatich sezónach prišiel teraz pád o súťaž nižšie. Pod Zoborom veria, že návrat nebude trvať tak dlho ako naposledy. "Zostup do druhej ligy nás veľmi mrzí, ale na svete sú aj horšie tragédie. Potrebné bude dať dokopy to dobré, čo je v nitrianskom futbale a robiť všetko pre to, aby sa klub o rok vrátil do najvyššej súťaže," uzavrel kormidelník FC Nitra Ladislav Hudec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies