CL: Nitra odvolala trénera Šimča, nástupcom možno Hipp

NETKY.SK • 27 August 2013, 17:04 • 2 min
CL: Nitra odvolala trénera Šimča, nástupcom možno Hipp

NITRA - Nevydarený vstup futbalistov FC Nitra do novej sezóny Corgoň ligy 2013/2014 si odniesol tréner mužstva Ladislav Šimčo, ktorý v utorok definitívne skončil svoje krátke pôsobenie vo funkcii. Informoval o tom portál www.nitra.sme.sk.

slovakia

left justify in out

Pod Zoborom za sedem kôl získali chudobné dva body so skóre 11:23, čo bol dôvod pre vedenie klubu, aby predčasne ukončilo kontrakt s hlavným trénerom A-mužstva. Šimčo je druhou trénerskou "obeťou" v novom ročníku najvyššej súťaže, ako prvý skončil na konci júla Samuel Slovák na lavičke Slovana Bratislava.

Šimčo prišiel do Nitry pred sezónou z Ružomberka s úlohou vybudovať nové mužstvo. Po odchodoch Tawambu, Zošáka, Cicmana či Struhára však nedokázal zaceliť tieto straty. Nitra má s 23 inkasovanými gólmi najhoršiu defenzívu v lige. "Po poslednej prehre 0:4 v Banskej Bystrici hovoril Šimčo o potrebe veľkého biča, nakoniec ale padla jeho hlava," píše nitra.sme.sk.

Medzi kandidátmi na post nového trénera sa spomína bývalý kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Michal Hipp. Nitrov v utorňajšom zápase 2. kola Slovenského pohára v Dunajskej Lužnej viedol z lavičky tandem Igor Demo - Jozef Pavlík. V sobotu 31. augusta o 17.00 h čaká Nitru v Dunajskej Strede dôležitý zápas s domácim DAC, ktorý je s horším skóre na dne tabuľky.

Prehľad trénerských zmien v Corgoň lige 2013/2014:

ŠK Slovan Bratislava: Samuel Slovák (skončil po 3. kole) - Jozef Valovič, Dušan Galis a Jozef Kontír (od 4. kola)
FC Nitra: Ladislav Šimčo (skončil po 7. kole) - Igor Demo a Jozef Pavlík (od 8. kola)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies