CL: MFK Košice na sústredení v Turecku aj proti Ostrave

NETKY.SK • 9 December 2013, 16:36 • 2 min
CL: MFK Košice na sústredení v Turecku aj proti Ostrave

KOŠICE - Futbalisti MFK Košice, ktorým patrí po 19 odohraných jesenných kolách 9. miesto v corgoňligovej tabuľke s 25 bodmi, si po štvrtkovom ukončení tréningového procesu užívajú dovolenky s individuálnymi tréningovými plánmi. Prvý zimný zraz je plánovaný v utorok 7. januára 2014.

slovakia

left justify in out

Na minulotýždňovom stretnutí prezidenta klubu Blažeja Podoláka so športovým riaditeľom Ivanom Kozákom a trénermi Radoslavom Látalom a jeho asistentom Jiřím Nečekom sa rozprávalo aj o situácii v hráčskom kádri. "Padli tam aj nejaké mená v súvislosti s posilnením nášho tímu. V najbližších dňoch a týždňoch budeme na tom pracovať. Väčšinou ide o hráčov z Česka," citoval klubový web slová Ivana Kozáka.

Košičania odohrajú počas zimnej prípravy dovedna deväť stretnutí, pričom poznajú už mená siedmich súperov. Po úvodnom januárovom bloku troch stretnutí so slovenskými druholigistami absolvujú hráči MFK sústredenie v tureckej Antalyi: prechodným domovom "žlto-modrých" sa stane v termíne 29. januára - 12. februára tradične hotel Arcadia v stredisku Belek. V "krajine polmesiaca" odohrajú futbalisti Košíc štyri stretnutia: na úvod 2. februára si zmerajú sily s ruským mužstvom Tom Tomsk (pôsobí tam slovenský reprezentant Kornel Saláta), následne budú hrať 5. 2. s Baníkom Ostrava (tréner MFK Látal tam pôsobil pred príchodom na Slovensko, pozn.), tretí protivník MFK v termíne 7. 2. ešte nie je známy. Turecký pobyt zakončia futbalisti Košíc 10. februára duelom proti rakúskemu druholigovému mužstvu FC Liefering.

"Po návrate z Turecka by sme chceli odohrať 15. alebo 16. februára ešte jeden prípravný duel. Termín je otvorený, hľadáme súpera," uviedol pre mfkkosice.sk Ivan Kozák. Generálkou pre jarnú časť Corgoň ligy bude pre zverencov trénera Radoslava Látala 22. februára zápas proti druholigovému mužstvu 1. FC Tatran Prešov, malo by sa hrať v Poprade.

Aktualizovaný prehľad stretnutí MFK Košice v rámci zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Corgoň ligy 2013/2014:

15. januára 2014: MŠK Rimavská Sobota (II. liga) - MFK Košice
19. januára: MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga) - MFK Košice
25. januára: MFK Zemplín Michalovce (II. liga) - MFK Košice
2. februára: MFK Košice - FC Tom Tomsk (Rus.), v rámci sústredenia Košíc v Turecku
5. februára: MFK Košice - Baník Ostrava (ČR), v rámci sústredenia Košíc v Turecku
7. februára: MFK Košice - ???, v rámci sústredenia Košíc v Turecku (súper ešte nie je známy)
10. februára: MFK Košice - FC Liefering (Rak.-II. liga), v rámci sústredenia Košíc v Turecku
15. alebo 16. februára: MFK Košice - ??? (súper ešte nie je známy)
22. februára: 1. FC Tatran Prešov (II. liga) - MFK Košice (generálka na jarnú časť Corgoň ligy)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona