CL: Košice po štyroch zápasoch bez streleného gólu

NETKY.SK • 26 August 2013, 08:00 • 2 min
CL: Košice po štyroch zápasoch bez streleného gólu

BRATISLAVA - Futbalisti MFK Košice nestrelili v najvyššej domácej súťaži gól už štyri zápasy po sebe a dovedna 377 minút. V drese "východniarov" dosiaľ ako posledný skóroval v Corgoň lige iba 18-ročný Ondrej Duda: bolo to 27. júla v zápase proti FC Nitra a talentovaný stredopoliar vtedy zvýšil na 4:1 (duel sa skončil napokon 4:2, pozn.). Z pohľadu košického mužstva potom nasledovala bezgólová remíza v Trnave a následne tri prehry 0:1 - v 5. kole doma so Slovanom Bratislava, potom v Senici a naposledy v sobotňajšom stretnutí 7. kola v Čermeli proti Trenčínu.

slovakia

left justify in out

Hoci zverenci trénera Jaroslava Galka inkasovali spoločne so Senicou a Banskou Bystricou v tomto ligovom ročníku najmenej gólov (6) a herný prejav mužstva je celkom solídny, práve spomenutá strelecká nemohúcnosť a len poltucet presných zásahov (menej nastrieľali iba hráči Dunajskej Stredy - tri, pozn.) v sieti súpera spôsobili, že MFK Košice figuruje v súčasnosti na 9. mieste corgoňligovej tabuľky so ziskom 7 bodov. 

"Neviem, čím to je. Na tréningoch nám to padá, v zápase nič. Nedali sme gól už poriadne dlho. Asi niečo musíme zmeniť. Zrejme nebudeme hrať na krásu, možno vyhráme nejakým ´ušmatlaným´ gólom a potom to už bude lepšie," citovala oficiálna internetová stránka MFK Košice slová 24-ročného stredopoliara Erika Pačindu, ktorý ďalej skonštatoval: "V prvom polčase proti AS sme mali množstvo šancí i štandardiek, ktoré sme nevyužili. Príležitosti prišli aj po zmene strán. A potom pykáme - Trenčín využil jedinú možnosť, vlastne neviem, či to bola pološanca." 

Nelichotivú streleckú bilanciu budú môcť futbalisti Košíc zmeniť už v stredajšom dueli 2. kola domácej pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup na ihrisku treťoligového klubu Baník Ružiná či v najbližšom zápase Corgoň ligy: v rámci 8. kola nastúpia v sobotu 31. augusta v Myjave proti Spartaku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies