CL: Duel 10. kola Slovan - Nitra aj za prítomnosti divákov

NETKY.SK • 6 September 2013, 17:00 • 2 min
CL: Duel 10. kola Slovan - Nitra aj za prítomnosti divákov

BRATISLAVA - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava budú môcť v najbližšom domácom zápase v utorok 17. septembra od 17.00 h proti FC Nitra v rámci 10. kola Corgoň ligy rátať už aj s podporou priaznivcov. Spomenutý zápas sa mal za udalosti počas duelu Slovana proti Ružomberku na Pasienkoch 18. augusta v 6. kole najvyššej súťaže a následnom rozhodnutí disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) odohrať bez prítomnosti divákov.

slovakia

left justify in out

"Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu žiadosť ŠK Slovan Bratislava o zmenu trestu zamieta. Výkon zvyšku disciplinárneho opatrenia, t. j. jedno súťažné stretnutie za vylúčenia verejnosti podmienečne odkladá na šesť mesiacov od 6. septembra 2013 do 5. marca 2014," uvádza sa v novej úradnej správe Slovenského futbalového zväzu, zverejnenej na oficiálnom webe SFZ.

Ako je známe, futbalovými Pasienkami, domovským stánkom ŠK Slovan Bratislava, otriasol približne desať minút pred koncom spomenutého zápasu 6. kola Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (hralo sa 18. augusta, výsledok 3:2, pozn.) silný výbuch z delobuchu v sektore hostí. Zranenia utrpeli dve maloleté deti a hospitalizovať v Bratislave museli aj 22-ročného muža z Ružomberka. Neskôr vyhľadali ošetrenie v ružomberskej nemocnici aj ďalší priaznivci mužstva spod Čebraťa.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu vo štvrtok 22. augusta uložila klubu ŠK Slovan Bratislava pokutu 15 000 eur a povinnosť odohrať tri domáce zápasy (proti FK Senica, FC ViOn Zlaté Moravce a FC Nitra) bez divákov. "Belasí" hrali bez "podpory" duely proti Senici (hralo sa v stredu 21. 8. ako dohrávka 2. kola Corgoň ligy, výsledok 1:0) a Zlatým Moravciam (v nedeľu 1. 9. v rámci 8. kola CL, výsledok 2:0), najbližšie proti Nitre v 10. kole Corgoň ligy už budú prítomní fanúšikovia.

"DK SFZ ďalej ukladá klubu ŠK Slovan Bratislava prijať účinné opatrenia na zabezpečenie bezpečnosti na štadióne pred, počas a po stretnutiach, vo všetkých sektoroch a stretnutiach do konca súťažného ročníka, zvýšiť počty usporiadateľskej služby k stretnutiam vyhláseným za rizikové a tieto nahlásiť vopred na disciplinárnu komisiu a riadiacemu orgánu Únii ligových klubov. Potrebné bude implementovať do praxe sprísnenie bezpečnostných opatrení a zavedenie nových prvkov kontroly počas stretnutí - zamedzenie prechodu z jedného sektoru do druhého, kontrolu vstupeniek pred sektormi, absolútny zákaz vstupu osôb pod vplyvom alkoholu na štadión, skvalitnenie bezpečnostnej ochrany zvýšením monitorovania jednotlivých sektorov. Disciplinárna komisia tiež uložila Slovanu zaslať konkrétnu špecifikáciu odškodnenia postihnutých divákov v termíne do 18. septembra 2013," uvádza nová úradná správa SFZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona