CL: Cieľom Slovana obhajoba double a pritiahnutie diváka na tribúny

NETKY.SK • 26 Február 2014, 11:57 • 2 min
CL: Cieľom Slovana obhajoba double a pritiahnutie diváka na tribúny

BRATISLAVA - So šesťbodovým náskokom pred AS Trenčín vstupuje do jarnej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 líder súťaže ŠK Slovan Bratislava. Dobre rozbehnutý ročník chcú "belasí" dotiahnuť do úspešnej obhajoby titulu, navyše účinkujú v semifinále Slovnaft Cupu a aj v domácom pohári sú ich ciele len tie najvyššie. V lete by potom radi prerazili aj na medzinárodnom poli.

slovakia

left justify in out

Po "nekonečne" dlhej zimnej prestávke čaká Slovan v sobotu 1. marca od 15.00 h súťažný duel o body, keď na Pasienkoch privíta Banskú Bystricu. Atmosféra v mužstve je výborná, hoci mužstvo trénera Jozefa Valoviča v generálke podľahlo Mattersburgu 1:2. Celkovo Slovan odohral v zimnej príprave dvanásť zápasov s bilanciou 8-2-2. Cenný skalp získal na sústredení v Turecku, kde zdolal osemfinalistu Ligy majstrov Zenit Petrohrad 2:1. Káder tvorí 24 hráčov a dvaja brankári, do piatku však môže prísť k drobným pohybom, uvažuje sa o hosťovaniach dvoch hráčov.

      

"Nepochybujem o tom, že každý súper sa bude chcieť na nás vytiahnuť. Máme však dobré mužstvo, ktoré v celej zimnej príprave pracovalo veľmi dobre. Mrzí nás, že sa kuriózne pri pokluse zranil Milinkovič a proti Bystrici nebude hrať ani Vittek s podvrtnutým členkom a dlhodobo zranený Fořt. Verím, že by absencia týchto hráčov mohla stmeliť kolektív. Musíme byť súdržní a jednotní. Je úspech byť slovenský majster, ale dôležité pre nás je tiež reprezentovať kvalitne Slovan a slovenský futbal na európskej scéne," povedal na stredajšej tlačovej konferencii poradca realizačného tímu s rozšírenými kompetenciami Dušan Galis.
      

"Našou filozofiou je prilákať diváka na štadión, produkovať atraktívny futbal a vychovávať reprezentantov. Diváci sa po delobuchovom incidente v zápase s Ružomberkom vytratili a my robíme všetko pre to, aby sa vrátili. Pre hráčov je demotivujúce, keď je na tribúnach 700-800 ľudí," nadviazal na Galisa tréner Jozef Valovič. Druhým najlepším strelcom Slovana v zimnej príprave bol so štyrmi gólmi Igor Žofčák (5 gólov dal Lester Peltier): "Príprava prebehla dobre, ale pre každého hráča je zima ťažkým obdobím. Až majstrovské zápasy ukážu, ako na tom sme. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali ligu aj pohár," dodal kapitán "belasých".
      

Na jar bude mať motiváciu navyše útočník Juraj Halenár, ktorý má na konte 118 ligových gólov a na najlepšieho kanoniera v historickej tabuľke slovenských strelcov Róberta Semeníka stráca už len dva presné zásahy.

Káder ŠK Slovan Bratislava:

brankári: Dušan Perniš, Martin Polaček
obrancovia: Mamadou Bagayoko, Nicolas Gorosito, Miloš Josimov, Kristián Kolčák, Branislav Niňaj, Martin Vrablec, Dávid Hudák
stredopoliari: Lukáš Gašparovič, Erik Grendel, Filip Hlohovský, Matej Jakúbek, Jiří Kladrubský, Marko Milinkovič, Seydouba Soumah, Igor Žofčák, Tomáš Bagi, Juraj Halenár, Viktor Miklós
útočníci: Pavel Fořt, Karol Mészáros, Lester Peltier, Róbert Vittek, Ákos Szarka, Róbert Matejka
prišli: Bagi (návrat z hosťovania v Nitre), Hudák (NH DAC Dun. Streda), Perniš (NH z FC Nitra), Szarka (NH z DAC Dun. Streda)
odišli: Erik Čikoš (hosťovanie v Ross County/Škót.), Facundo Serra (ukončenie spolupráce)

výsledky ŠK Slovan v príprave (bilancia 8-2-2):
Slovan - 1. FC Slovácko 1:1
MFK Tatran Lipt. Mikuláš - Slovan 0:3
FK Poprad - Slovan 0:3
1. FC Tatran Prešov - Slovan 1:4
MFK Dolný Kubín - Slovan 1:3
Slovan - FC Vysočina Jihlava 0:1
ETO Györ - Slovan 0:1
Slovan - FC FASTAV Zlín 4:2
Zenit Petrohrad - Slovan 1:2
Odense BK - Slovan 2:3
Volyň Luck - Slovan 1:1
Slovan - SV Mattersburg 1:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies