CL: Brankár Kováč trénuje v Ružomberku, Jendrišek nepríde

NETKY.SK • 15 Január 2014, 09:12 • 2 min
CL: Brankár Kováč trénuje v Ružomberku, Jendrišek nepríde

BRATISLAVA - V slovenskom futbalovom klube MFK Ružomberok, ktorému po jesenných 19 odohraných kolách Corgoň ligy 2013/2014 patrí tretie miesto v tabuľke s 31 bodmi, privítali novú tvár.

slovakia

left justify in out

"S naším mužstvom sa pripravuje brankár Pavel Kováč z Dubnice. V pondelok sa zapojil do tréningového procesu. Jeho príchod je na dobrej ceste. Ide o futbalistu s bohatými skúsenosťami, ktorý by mohol pomôcť mužstvu," uviedol tréner Ružomberka Jozef Vukušič v utorok popoludní pre agentúru SITA na margo 39-ročného gólmana (nar. 12. augusta 1974), ktorý v doterajšej kariére okrem spomenutej Dubnice pôsobil v domovine aj v Dunajskej Strede i Slovana Bratislava. V zahraničí tento rodák z Partizánskeho účinkoval v českom tíme 1. FC Slovácko a v gréckych kluboch Apollon Kalamaria a Olympiakos Pireus.

V Ružomberku privítali, že sa s mužstvom po zranení a následnej operácii kolena pripravuje slovenský reprezentant a bývalý hráč MFK Marek Sapara, ktorý ukončil spoluprácu s tureckým Trabzonsporom, ale rád by sa vrátil do "krajiny polmesiaca". "Marek potrebuje v prvom rade trénovať, potešiteľné je, že zaberá bez úľav. My by sme boli samozrejme radi, keby posilnil na jar naše mužstvo, prioritou je však pre neho zahraničie," uviedol J. Vukušič na margo 31-ročného stredopoliara. V médiach sa čosi "šuchlo" aj o možnosti, že by klub spod Čebraťa posilnil ďalší reprezentant SR s ružomberskou minulosťou Erik Jendrišek, ktorý pôsobí v druholigovom nemeckom klube Energie Cottbus. "K tomu je ťažko niečo povedať. Nemyslím si však, že by to bolo v Erikovom prípade reálne," doplnil kormidelník MFK na margo 27-ročného rodáka z Trstenej. 

Pod Čebrať sa v zime z hosťovaní vrátili Peter Ličko, Mikuláš Bumbera, Tomáš Gerát, pribudli dorastenci Dominik Kružliak, Filip Kolorédy, Milan Ferenčík, Matej Čurma. "Prišiel aj stredopoliar Július Szöke z Podbrezovej, ´na výmenu´ tam zostane na hosťovaní Štefan Gerec," poznamenal kouč MFK. 

V kolónke ružomberských odchodov figurujú Bosniak Adi Mehremič ako aj Michal Janec, obom sa skončilo hosťovanie. Na Liptove už takmer naisto nebude pôsobiť ani brankár Tomáš Lešňovský, ktorý je v súčasnosti na skúške v poľskom klube Ruch Chorzów. Najviac citeľný však bude odchod útočníka Miloša Lačného, s jedenástimi gólmi jedného z trojice najlepších strelcov jesennej časti tohto ročníka Corgoň ligy. "Už dva dni nie je s mužstvom. Vyzerá to tak, že od nás odchádza," dodal Jozef Vukušič na margo 25-ročného rodáka z Levoče. 

Futbalisti MFK Ružomberok nastúpia v rámci zimnej prípravy v piatkovom dvojzápase proti MŠK Žilina, hrá sa o 11.00 a 13.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies