CL: Banská Bystrica vyhrala nad Žilinou 4:1 v dohrávke 26. kola

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 09:09 • 2 min
CL: Banská Bystrica vyhrala nad Žilinou 4:1 v dohrávke 26. kola

BANSKÁ BYSTRICA - Obe mužstvá túžili potvrdiť plný bodový zásah z predchádzajúceho kola, vsadili však viac na opatrnosť a najmä Dukla sa spočiatku príliš do útoku nehrnula.

slovakia

left justify in out

Už tradične ľahkonohí mladíci čakali na svoju príležitosť a prvá sa naskytla v 6. min. Chrien šikovne do uličky vysunul Klimenta, no ten poslal loptu vysoko ponad. Od tohto okamihu sa dlho nič mimoriadne na ihrisku nedialo, až naskočila 23. minúta a brankár Krnáč sa mohol aj začervenať. Po hlavičke Vajdu loptu poriadne nechytil a Střihavka svojím premiérovým gólom v drese Dukly do lopty šikovne pichol a vsietil. Po ďalších hluchých minútach sa v závere polčasu predsa len nakopilo dosť vzruchu. Najskôr po centri Lupča musel po hlavičke Williamsa v 41. min vytiahnuť perfektný zákrok zo svojho arzenálu brankár Boroš. O minútu neskôr však už bol prikrátky na pokutový kop Jurča. Penalta sa zrodila dosť rozpačito, po zákroku Noska sa ocitol na trávniku Jurčo a bývalý hráč Dukly pokutový kop s istotou premenil. 

Po zmene strán sa do častejších zakončení hráči na oboch strán nedostávali, Žilinčania však v niektorých kombináciách, aj keď bez finálnej fázy, ukázali, kde drieme ich sila. Bližšie ku gólu mali domáci, v 60. min po nahrávke od Střihavku zakončoval v páde tiesnený Slančík, no Krnáč spoľahlivo zakročil. Jednu z mála striel na bránku Dukly vyslal v 65. min Mihalík, bola síce tvrdá, no mierila rovno do stredu. O tom, ako sa zakončuje, ukázal v 67. min voľný Slančík, v pokutovom území mieril presne k žrdi a Krnáč nemal na jeho strelu nárok. O tri minúty neskôr po kikse Pečovského sa dostal k lopte Považanec a zblízka prekonal Krnáča tretí raz. Ako nevydarená odpoveď poslúžila hosťom strela z diaľky Jurča v 71. min, Boroš ju vyrazil a domáci sa s istotou nasmerovali na trojbodový výsledok. Prikrášliť ho ešte mohol v 74. min Považanec, jeho štipľavý pokus zo 16-ky Krnáč vyrazil a keďže Žilinčania zo záverečného tlaku v daždi už nič nevykúzlili, domáci si náskok bez problémov ustrážili. A nielen to, striedajúci Rejdovian nahrávku od Saviča premenil do prázdnej bránky v 85. min a zvýraznil nepríjemnú prehru hostí. 

Dukla B. Bystrica - MŠK Žilina 4:1 (1:1)

Góly: 23. Střihavka, 67. Slančík, 70. Považanec, 85. Rejdovian - 42. Jurčo z pok. kopu. Rozhodca Ježík, ŽK: Ľupták, 1340 divákov

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, Nosko, Podstavek - Ľupták - Chrien (61. Plavšič), Považanec, Savič, Kliment - Střihavka (83. Rejdovian), Slančík (89. Šovčík)

MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Pečovský, Škriniar, Mihalík - Káčer - Jurčo, Lupčo (76. Guba), Škvarka, Jelič (76. Hučko) - William

Hlasy po zápase:

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Naše víťazstvo je absolútne zaslúžené, hrali sme na góly, boli sme kolmí, rýchli, dostávali sme sa do šancí, premenili sme ich, niektoré aj nie. Podľa mňa sme zápas vyhrali od prvej minúty do poslednej, bolo vidieť nasadenie, ochotu pobiť sa o výsledok a primerane sme si ho v závere aj užili."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Do 70. minúty to bol v podstate vyrovnaný a otvorený zápas, no od toho momentu, keď sme naivnou chybou v rozohrávke súperovi umožnili ísť do vedenia, sme zníženou bojovnosťou a sčasti aj charakterom zápas zabalili a súper si ho v závere užil. My takýmto spôsobom ako sme sa ku hre od 70. minúty postavili nemôžeme hájiť farby Žiliny."

Jakub Považanec, strelec jedného gólu B. Bystrice: "Po zápase v Ružomberku sme chceli nadviazať na výkon, prvý polčas nebol optimálny z našej strany, v druhom sme sa chytili a strelili tri pekné góly. Žilina je známa tým, že si za každú cenu chce prihrať, aj keď sa žiada loptu odkopnúť, a to sme využili. Po brejkoch sme si vytvárali šance, trpíme na to v zápasoch, no v tomto nám to vyšlo, štyri góly sme dlho nedali. Po prvom polčase tréner trochu zvýšil hlas a prinieslo to ovocie, víťazstvo proti Žiline chutí v derby mimoriadne."

Pavol Jurčo, autor premenenej penalty Žiliny: "Doťahovali sme výsledok, stihli vyrovnať, aj kontrolovali hru. Domáci sa spoliehali na rýchle protiútoky, no v druhom polčase sme zápas stratili v desiatich minútach a tomuto sa treba vyvarovať, niektoré veci sa totiž nepríjemne opakujú. Mrzí ma táto prehra, no musíme dať hlavy hore, zomknúť sa a začať vyhrávať."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona