Čižnár: Zváži dovolanie voči prepusteniu v kauze bankomatového gangu

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 16:18 • 2 min
Čižnár: Zváži dovolanie voči prepusteniu v kauze bankomatového gangu

BRATISLAVA - Prepustenie trojice údajných členov bankomatovej mafie zo súdnej väzby sa možno bude riešiť dovolaním. Uvažuje o tom generálna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

"Po doručení rozhodnutia Krajského súdu Bratislava o prepustení obžalovaných Jána G. a spol. zo súdnej väzby na slobodu Generálna prokuratúra SR zváži podanie podnetu na podanie dovolania ministrom spravodlivosti SR," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

 

Prepustenie spomínaných obžalovaných pre pochybenie sudcu podľa Predajňovej znepokojilo generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. "Na základe jeho pokynu sa vykonali úkony smerujúce k opätovnému zadržaniu členov tzv. bankomatovej mafie," uviedla. Ján Golis a dvaja ďalší muži sú momentálne v policajnej cele. Policajti ich zatkli pre staršie obvinenie z krádeží bankomatov v zahraničí. Na súde sa riešia momentálne prípady slovenských bankomatov. V obžalobe je 25 skutkov, stíhajú dokopy siedmich ľudí, hrozia im tresty od desať do 15 rokov, organizátorovi 15 až 20 rokov. 

 

Troch obžalovaných prepustili z väzby v utorok po tom, ako Krajský súd Bratislava skonštatoval chyby pri pojednávaní prípadu na okresnom súde. Konštatoval, že predseda senátu okresného súdu v prejednávanej veci konal nesústredene, pričom zistil prieťahy v nedostatočnom organizovaní hlavného pojednávania. Väzba obžalovaných tak mala sankčný charakter, povedal v stredu hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Dvaja ďalší obžalovaní v tejto kauze boli prepustení z väzby vlani na jeseň, pričom toto prepustenie riešila aj šéfka prvého bratislavského okresného súdu Eva Fulcová podaním návrhu na disciplinárne konanie voči sudcovi. Zvyšní dvaja obžalovaní sú na úteku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies