Čižnár zrušil obvinenie Krajniaka a Klimeka za odpočúvací systém

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 12:15 • 2 min
Čižnár zrušil obvinenie Krajniaka a Klimeka za odpočúvací systém

BRATISLAVA – Generálny prokurátor Jaromír Čižnár zrušil rozhodnutie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a vyšetrovateľky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) o vznesení obvinenia v takzvanej kauze odpočúvacieho systému proti Milanovi Krajniakovi a Marcelovi Klimekovi, ktorí boli blízki spolupracovníci Daniela Lipšica, keď bol ministrom vnútra.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Krajniak dnes pre agentúru SITA, Čižnár v odôvodnení rozhodnutia konštatuje, že Kováčik sa neriadil zákonnými ustanoveniami. “Doterajším vyšetrovaním bolo bez pochybností preukázané, že dodaný systém nebolo možné ihneď kompletne uviesť do prevádzky, nie však pre zavinené alebo nezavinené konanie oboch obvinených, ale z objektívnych príčin stojacich mimo oboch obvinených,” píše sa podľa Krajniaka v odôvodnení.


Prípad nákupu odpočúvacieho systému vyšetrovala Národná kriminálna agentúra pod dozorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Krajniak a Klimek boli obvinení z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spáchaného formou spolupáchateľstva. Architektúra odpočúvacieho systému bola zakúpená v roku 2011.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies