Čižnár písal Harabinovi list k sudcovi Vargovi už 2. júna

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 11:54 • 2 min
Čižnár písal Harabinovi list k sudcovi Vargovi už 2. júna

BRATISLAVA - Postup prokurátorov aj sudcov, ktorí sa na prvom a druhom stupni zaoberali prípadom recidivistu, ktorého nakoniec senát vedený Štefanom Harabínom pustil na slobodu, považuje generálny prokurátor Jaromír Čižnár za zákonný.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová informovala agentúru SITA, že tento svoj názor Čižnár tlmočil Harabinovi listom už 2. júna. Štvrtkové rozhodnutie v inej veci senátu Trestného kolégia Najvyššieho súdu SR vedeného Jurajom Klimentom potvrdilo, že sudca Milan Varga bol zákonným sudcom vo všetkých veciach, ktoré pojednával. Predajňová zároveň dodala, že podľa Trestného poriadku neexistuje v tomto prípade žiadny opravný prostriedok proti rozhodnutiu Harabinovho senátu.


V súvislosti s riešením situácie, ktorá vznikla po rozsudku senátu Štefana Harabina, ktorým spochybnili inšpekciu ministerstva vnútra, Predajňová pripomenula, že generálny prokurátor vydal pokyn, aby verdikt senátu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky preskúmal prokurátor príslušného odboru GP SR z hľadiska možnosti podania mimoriadneho opravného prostriedku. Podmienky sa naďalej skúmajú. “Jedinou cestou ako zrušiť inkriminované rozhodnutie, ktorého právne účinky stále trvajú, je podanie mimoriadneho opravného prostriedku, samozrejme, ak budú splnené zákonné podmienky,“ dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies