Čižnár odkazuje Nore Kabrheľovej: Ide o typický príklad zneužitia práva

NETKY.SK • 12 Január 2017, 06:45 • 2 min
Čižnár odkazuje Nore Kabrheľovej: Ide o typický príklad zneužitia práva

KOŠICE – Známa košická podnikateľka Nora Mojsejová šokovala svadbou s Františkom Kabrheľom, známym pod prezývkou Versače. Podľa mnohých sa takto chce vyhnúť desaťročnému väzeniu, do ktorého ju dostal práve jej terajší manžel.

slovakia

left justify in out

Košický súd sa bude zaoberať žiadosťou o zastavenie trestného stíhania voči Nore Kabrheľovej. O dvojici sa špekuluje, že sa zobrali práve kvôli tomu, aby sa podnikateľka vyhla trestu.

 

Iba niekoľko dní po svadbe poslal František Kabrheľ na košický okresný súd žiadosť o zastavenie trestného stíhania. Ako Mojsejovej manžel má na to podľa zákona právo.

 

Versače zažaloval svoju terajšiu manželkou Noru Mojsejovú za to, že mu nevrátila 850-tisíc eur. Súd odsúdil v decembri minulého roku na trest odňatia slobody na 10 rokov nepodmienečne za podvod.

 

Manželstvo však umožňuje Kabrheľovi stiahnuť trestné stíhanie blízkej osoby.

 

Toto sa však nepáči generálnemu prokurátorovi Jaromírovi Čižnárovi.  „Podľa generálneho prokurátora ide o typický príklad zneužitia práva v snahe vyhnúť sa trestnej zodpovednosti. A prokuratúra urobí všetko preto aby k tomu nedošlo," povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

 

„Nikto sa tu trestu nevyhýba a postupujem podľa zákona. A trestať niekoho za to, že postupuje podľa zákona je prinajmenej na odstúpenie," povedala Eleonóra Mojsejová-Kabrhelová.

 

„Samozrejme, že budeme spolu žiť. Len dúfam, že nám pán generálny prokurátor nechce naordinovať kedy máme spolu byť v akej dobe máme spolu spať kedy máme jesť a kedy máme chodiť na prechádzky. Dúfam, že toto nechcú urobiť," reagovala na Čižnára Mojsejová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies