Čižnár: Niektorí ľudia na prokuratúre stratili základné návyky

NETKY.SK • 20 November 2013, 18:48 • 2 min
Čižnár: Niektorí ľudia na prokuratúre stratili základné návyky

BRATISLAVA - Niektorí ľudia na prokuratúre stratili základné návyky, ako sa pracuje a ako sa vybavuje agenda. Na pôde Ústavnoprávneho výboru NR SR to dnes vyhlásil generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorý poslancom predstavil správu o činnosti prokuratúry za minulý rok. Poslanci ju odobrili.

slovakia

left justify in out

"Za rok 2012 bolo skončených deväť disciplinárnych konaní, postihom sa skončilo len jediné. Za tri mesiace od nášho nástupu sme ich začali sedem a budú aj ďalšie," avizoval Čižnár.

Za problém označil aj neustále prieťahy. "Vo veľkej väčšine sú zapríčinené policajtmi. O tom nebudem diskutovať. Problémom je aj ignorovanie pokynov prokurátora, čím sa proces predlžuje. Vedenie polície, súčasné aj predchádzajúce, to netrápi," povedal generálny prokurátor. Za chybný označil aj prístup k drogovej trestnej činnosti. "Stíhame následky, nie príčiny. Ak bude v policajných štatistikách ako drogová trestná činnosť rovnako vykazovaný človek prichytený s dvoma cigaretami marihuany a rovnako drogový díler, čo tí policajti budú radšej vyšetrovať?" pýtal sa s apelom, že sa musí zmeniť filozofia prístupu.

Rozsiahla správa o činnosti prokuratúry za rok 2012, ktorú pripravilo ešte predchádzajúce vedenie, hovorí o plnení úloh, informuje o množstve štatistík, napr. trestných činov, resp. obsahuje apel na vládu, aby Generálna prokuratúra SR mohla sídliť v jednej budove. Nové vedenie prokuratúry sľubuje, že od budúceho roka bude správa vyzerať inak. Z dôvodu lepšej prehľadnosti má obsahovať menej štatistiky, ktorá je prístupná na webe, má byť tiež stručnejšia a obsažnejšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies