Čižnár nevystúpi pred poslancami ako chcel Frešo

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 14:22 • 2 min
Čižnár nevystúpi pred poslancami ako chcel Frešo

BRATISLAVA - Kandidát vládneho Smeru-SD na generálneho prokurátora Jaromír Čižnár nevystúpi prd voľbou v pléne národnej rady, ako to žiadal poslanec za SDKÚ-DS Pavol Frešo.

slovakia

left justify in out

"Prvýkrát od roku 1989 budeme mať generálneho prokurátora, ktorého zvolí len jedna strana. Lámeme právo cez koleno. Máme právo podívať sa vášmu kandidátovi do očí a opýtať sa ho, čo si o tom myslí," objasňoval Frešo svoj návrh. Parlament pri schvaľovaní programu 21. schôdze iniciatívu lídra SDKÚ-DS neschválil. Tajná voľba generálneho prokurátora sa uskutoční po ukončení rozpravy, ktorá sa práve začína.

S návrhom na doplnenie programu neuspel ani nezaradený poslanec Alojz Hlina. Ten žiadal, aby deň Ústavy SR (1. septembra) nemohol byť spojený s dňom otvorených dverí v Národnej rade SR. "Po dnešnom hlasovaní o generálnom prokurátorovi to nebude možné," argumentoval. 

Poslancovi za SDKÚ-DS Viliamovi Novotnému sa nepodarilo presadiť, aby minister financií do parlamentu predložil správu o arbitráži Slovenska s poisťovňou Union a riziku prehratého súdneho sporu pri vytvorení jednej poisťovne v SR. 

Poslanec za OĽaNO Mikuláš Huba neúspešne navrhoval, aby vláda zákonodarcov informovala o návrhu partnerskej dohody medzu SR a Európskou úniou pri novom programovacom období 20014 až 2020 ako aj o príprave jednotlivých operačných programov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies