Čižnár: Kauza Glance House je na disciplinárne konanie

NETKY.SK • 20 September 2013, 13:57 • 2 min
Čižnár: Kauza Glance House je na disciplinárne konanie

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Jaroslav Čižnár sa stotožnil so stanoviskom dozorujúceho prokurátora Krajskej prokuratúry v Trnave, ako aj prokurátorov odborov na Generálnej prokuratúre SR, ktorí preskúmali prípad prevodu bytovky v Bernolákove - Glance House.

slovakia

left justify in out

Tí odobrili rozhodnutie policajného vyšetrovateľa o postúpení veci na disciplinárne konanie. TASR o tom informovala Andrea Predajňová z tlačového a informačného oddelenia Generálnej prokuratúry SR. 

"Vzhľadom na existujúci skutkový stav a dôkaznú situáciu neprichádzalo podľa zákona do úvahy iné rozhodnutie ako postúpenie veci na disciplinárne konanie," povedala Predajňová o stanovisku prokurátorov, s ktorým sa stotožnil aj Čižnár. Za nezákonný prevod novostavby Glance House firme blízkej podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi má byť zodpovedný bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka.

Ešte koncom júla nový generálny prokurátor Čižnár uviedol, že zrejme nezačne disciplinárne konanie voči svojmu predchodcovi Trnkovi za kauzu Glance House, pretože už vtedy uplynula lehota. Podľa zistení denníka Sme generálny prokurátor mohol konanie začať do pol roka, odkedy sa kauza zverejnila, termín uplynul v máji. Prvý námestník Ladislav Tichý, ktorý bol v tomto období poverený vedením prokuratúry, s návrhom neprišiel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies