Čižnár: Baránik z SaS sa oháňal pri poskytnutí informácií o korupcii poslaneckou imunitou

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 11:52 • 2 min
Čižnár: Baránik z SaS sa oháňal pri poskytnutí informácií o korupcii poslaneckou imunitou

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Alojz Baránik (SaS) sa podľa generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára oháňal pri poskytnutí informácií o korupcii poslaneckou imunitou. Baránik vo februári na rokovaní ústavnoprávneho výboru parlamentu povedal, že bratislavský krajský súd je najskorumpovanejší. Baránik bol vypovedať na generálnej prokuratúre o svojich vedomostiach v pondelok.

slovakia

left justify in out

„To, čo tu predvádzal, bolo dosť zaujímavé. Oháňal sa poslaneckou imunitou. Nikto ho nešiel perzekvovať, že niečo povedal. Na pôde parlamentu sa dá nabrýzgať, lebo je tam výroková imunita, ktorú by som zrušil,“ vyhlásil Čižnár. Podľa neho aj poslanec NR SR je povinný, keď má poznatky o korupcii, ju oznámiť. „Keď vravel, že náš boj s korupciou nie je úprimný, tak boj poslanca je najúprimnejší,“ vyhlásil.

Prvý námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky uviedol, že na generálnej prokuratúre zaznamenali vyjadrenie Baránika o údajnej korupcii na bratislavskom krajskom súde, preto ho kontaktovali a mali záujem s ním spísať zápisnicu o trestnom oznámení, aby mohli ďalej konať. Oznamovateľ podľa Šufliarskeho niektorými informáciami disponuje, ale nechcel o nich informovať. „Tým pádom nie je možné konať. Prokurátori informácie o korupcii na krajskom súde nemajú,“ dodal.

Baránik na sociálnej sieti napísal, že ho v pondelok prijala prokurátorka, ktorá mu viac-menej oznámila, že vraj ide podať trestné oznámenie. „Teda, lepšie povedané, že idem doplniť trestné oznámenie, ktoré vyplynulo z môjho uvedeného výroku na výbore. No a ja, že žiadne také, ja žiadne trestné oznámenie nemienim podávať a že som sem prišiel na pozvanie pána námestníka k debate o tom, čo som povedal na výbore. Spolu s ďalším prokurátorom sa ma pokúšali presvedčiť, že by som mal uviesť viac, ale ja som si stál za svojím, s tým, že mi je jasné, že by sa niekomu veľmi hodilo, aby som to, čo som uviedol na výbore, povedal aj inde tak, aby ma hneď mohli začať stíhať za krivé obvinenie,“ napísal Baránik.

Poslanec SaS tvrdí, že námestník generálnej prokuratúry celé stretnutie vymyslel, aby ho" namočil". „Keby chceli stíhať korupciu, tak na to nepotrebujú mňa, pretože oni veľmi dobre vedia, aká a kde je korupcia, ak čítajú noviny. A teda, že v rozpore s tým, čo sa mi snaží nahovoriť, nie je pravda, že prokuratúra sa úprimne snaží stíhať korupciu,“ napísal Baránik, podľa ktorého to, čo uviedol na výbore sú všeobecne známe veci a svoje ďalšie poznatky neuvedie, pretože by mohli byť zneužité na perzekúciu jeho osoby.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona