Civilné letisko chce po obnove prevádzky aj nový terminál

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 10:09 • 2 min
Civilné letisko chce po obnove prevádzky aj nový terminál

Civilné letisko chce po obnove prevádzky aj nový terminál - Doprava Vybudovanie nového odletového terminálu a obnova technického parku leteckej obsluhy sú najdôležitejšími investíciami, ktoré chce po nedávnom obnovení civilných letov zrealizovať vedenie L

slovakia

left justify in out

img

Vybudovanie nového odletového terminálu a obnova technického parku leteckej obsluhy sú najdôležitejšími investíciami, ktoré chce po nedávnom obnovení civilných letov zrealizovať vedenie Letiska Sliač.
      „Náklady na výstavbu terminálu odhadujeme niekde medzi tromi až piatimi miliónmi eur,“ povedal TASR riaditeľ letiska Ľubomír Krupár. Výstavba terminálu je podľa riaditeľa už nevyhnutná a spomína sa aj v jednom z nedávno prerokovaných vládnych materiálov. Na konkrétnejšie kroky sa však zatiaľ iba čaká.
      Na výmenu čaká aj celý rad technických zariadení, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou každého letiska. Ide napríklad o mechanizmy na obsluhu lietadiel a letiskovej logistiky.
      Letisko Sliač už predvlani v civilnej časti zrekonštruovalo vybavovaciu plochu pre lietadlá, bolo postavené nové parkovisko s oplotením a zrealizované boli tiež inžinierske siete pre výstavbu nového odletového terminálu.
      Z civilnej časti letiska sa začalo, po viac ako dvoch rokoch, opäť lietať 16. júna 2011. Začiatkom mája 2009 sa totiž začala rekonštrukcia vzletovej a pristávacej dráhy vojenskej časti letiska, ktorá tvorí podstatnú časť komplexu a ktorú využíva aj civilná zložka. Ide zatiaľ výlučne o charterové dovolenkové lety do Antalye a Burgasu. Podľa Krupára s prevádzkovateľmi letov a cestovnými kanceláriami majú na chartre dohodu do polovice septembra.
      Letisko sa však nechce uspokojiť len so sezónnymi letmi. "So všetkými zainteresovanými hovoríme aj o možnosti zavedenia pravidelných letov," pripomenul. Vo výhľade sú linky do Prahy, Viedne a Bydgoszcza. Všetko sú to najbližšie letiská s možnosťou napojenia prakticky do celého sveta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona