Civilisti po prvýkrát prekročili humanitárny koridor vo Východnej Gute

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 21:25 • 2 min
Civilisti po prvýkrát prekročili humanitárny koridor vo Východnej Gute

VÝCHODNÁ GUTA - Dvom deťom sa podarilo prekročiť humanitárny koridor a opustili Východnú Gutu v noci na piatok. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Opustiť región sa podarilo dvom deťom. Sýrskym vojakom sa podarilo organizovať ich stretnutie povedal novinárom zástupca Centra pre zmierenie bojujúcich strán v Sýrii generálmajor Vladimír Zolotukhin.

 

"O polnoci sa k humanitárnemu koridoru podarilo dostať dvom deťom (chlapcovi a dievčaťu). Sýrske vojská na kontrolnom stanovišti vopred spozorovali ich pohyb, a preto sa im podarilo zorganizovať stretnutie a zákryt pred ostreľovaním, pretože teroristi viedli po deťoch streľbu z ručných zbraní. Teraz s deťmi pracujú lekári a psychológovia," vyhlásil Zolotukhin.

 

Podľa slov Zolotukhina, hromadný odchod miestnych obyvateľov z enklávy zatiaľ nie je pozorovaný. Dôvodom je nedodržiavanie režimu zastavenia bojových akcií zo strany nezákonných ozbrojených útvarov. Na horúcu linku Centra pre zmierenie v Damašku naďalej prichádza veľký počet správ od obyvateľov Východnej Guty.

 

Po nariadení prezidenta Ruska Vladimira Putina na predmestí Damašku, vo Východnej Gute 27. februára bola zavedená každodenná humanitárna prestávka z 9.00 hodiny do 14.00 hodiny miestneho času. Ako informovali v ruskom Centre pre zmierenie bojujúcich strán, teroristi opakovane ostreľovali koridor, po ktorom sa má uskutočniť východ civilistov z tejto oblasti, a taktiež násilne udržujú obyvateľstvo Východnej Guty a vyhrážajú sa zabitím obyvateľom, ktorí ju chcú opustiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies