City nečakane prišli o víťaznú šnúru, Wenger sa stal rekordérom ligy

NETKY.SK • 31 December 2017, 19:46 • 2 min
City nečakane  prišli o víťaznú šnúru, Wenger sa stal rekordérom ligy

LONDÝN – V prvom silvestrovskom zápase 21. kola anglickej futbalovej Premier League remizoval líder tabuľky Manchester City na pôde Crystal Palace 0:0. Pre tím Pepa Guardiolu to bola iba druhá ligová remíza popri 19 víťazstvách. Napriek tomu má na čele tabuľky komfortný 14-bodový náskok pred londýnskou Chelsea. Prišiel však o rekordnú 18-zápasovú víťaznú šnúru v lige.

slovakia

left justify in out

Citizens mali šťastie, keď im prvú prehru v tomto ročníku Premier League mohol v nadstavenom čase uštedriť Luka Milivojevič. Srbský stredopoliar však poslal svoju strelu z jedenástky len do stredu brány a Ederson loptu vykopol do bezpečia.

 

Arsenal Londýn uzavrel rok 2017 remízou 1:1 a jeho tréner Arsene Wenger rekordom. "Kanonieri" si podelili body s West Bromwichom a Francúz absolvoval v Premier League 811 stretnutí. O jeden duel menej má na svojom konte bývalý kouč Manchestru United Sir Alex Ferguson.

 

"Milý Arsene. Gratulujeme k brilantnému úspechu a odmene za Vaše schopnosti, oddanosť a lásku k futbalovému umieniu," zagratuloval Francúzovi prostredníctvom sociálnej siete Twitter výkonný riaditeľ Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA) Gordon Taylor.

 

Wenger prišiel do Arsenalu v roku 1996 a podľa vlastných slov nikdy neočakával, že by u "kanonierov" vydržal viac ako dve desaťočia. "Povedal by som, že je to šialené, že je to bez šance," cituje ho internetový portál standard.co.uk. Futbal sa podľa trénera počas jeho 21-ročného pôsobenia na severe Londýna príliš nezmenil: "Jadro hry je tovnaké. To znamená, duch, kvalita a sústredenie na dosiahnutie cieľa. To, čo sa zmenilo, je spoločnosť. Stali sme sa väčšími individualistami, aj v kariérnom postupe a platí to aj u hráčov."

 

V 811 ligových zápasoch zaznamenali zverenci Wengera 468 víťazstiev, 198 remíz a 145 prehier. Svoj prvý duel na lavičke Arsenalu absolvoval v októbri 1996 proti Blackburnu. "Získal som dôveru vedenia. Nebolo ľahké si ju počas tých rokov udržať, ale bol som požehnaný nadmieru kvalitnými hráčmi," pokračoval. Francúz sa s Arsenalom tešil z troch majstrovských titulov a siedmich trofejí v FA Cup-e. "Pracujem veľmi tvrdo. Celý svoj život som zasvätil tomuto povolaniu," priznal Wenger.

 

Štatistika však zohľadňuje zápasy od zavedenia Premier League v roku 1992. Pokiaľ by boli zarátané všetky stretnutia v najvyššej lige, stále by mal o 223 duelov navrch Sir Alex, ktorý viedol "červených diablov" v rokoch 1986 až 2013.

 

 

21. kolo

 

Crystal Palace - Manchester City 0:0

 

West Bromwich Albion - Arsenal Londýn 1:1 (0:0)

Góly: 89. Rodriguez (z 11 m) - 83. Sanchez

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies